Tusks: eiro Lietuvai sniegs stabilitāti un drošību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dalība eiro zonā Lietuvai sniegs lielāku stabilitāti un drošību, trešdien Viļņā paziņoja Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidents Donalds Tusks.

«Šis ir vēsturisks brīdis jūsu valstij, un šis brīdis ir nozīmīgs eiro zonai. Tas vēlreiz parāda eiro zonas uzticamību un pievilcību. Pievienošanās sniegs investīcijas, izaugsmi, drošību un stabilitāti,» Tusks sacīja preses konferencē Viļņā.

Viņš teica, ka pašlaik eiro zona ir spēcīgāka un stabilāka nekā pirms dažiem gadiem. Tomēr nākotnē būs jāveic vairāk darba, lai padarītu monetāro savienību spēcīgāku.

«Nākamais solis ir uzlabot eiro zonas valstu ekonomiskās politikas koordināciju, lai pilnībā atstātu finanšu krīzi sev aiz muguras. Mums ir nepieciešams vairāk investīciju, strukturālo reformu un saprātīgas sabiedriskās finanses,» klāstīja Tusks.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs pauda savu prieku par valsts veiksmīgo pāreju uz jauno valūtu un sacīja, ka eiro palīdzēs Lietuvai kļūt par modernu Eiropas valsti.

«Esmu priecīgs, ka mūsu valdība veiksmīgi sasniedza mērķi, kuru mēs ilgi bijām noteikuši. Joprojām ir jauni izaicinājumi un mūs gaida nozīmīgs darbs. Esmu pārliecināts, ka eiro radīs iespējas Lietuvai augt un kļūt par modernu Eiropas valsti,» žurnālistiem teica Butkevičs.

Arī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis Viļņā uzsvēra, ka Lietuvas iestāja eiro zonā ir nozīmīga visam Baltijas reģionam.

«Tas ir nozīmīgs brīdis Lietuvai, tomēr tas ir arī svarīgs visai eiro zonai. Tas parāda, ka eiro zona ir stabila, spēcīga, atvērta un pievilcīga jaunām dalībvalstīm,» sacīja Dombrovskis.

Lietuva 1.janvārī kļuva par 19.eiro zonas dalībvalsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu