Ķemeru sanatorijas nekustamos īpašumus par 2,86 miljoniem eiro pārdos kreditoram «Arhiidea»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šodien kārtējā kreditoru sapulcē apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana, un īpašums tiks pārdots nodrošinātajam kreditoram SIA «Arhiidea», informēja maksātnespējīgās SIA «Ominasis Latvia» administrators Ainars Kreics. Pārdošanas cena noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenai - 2,86 miljoni eiro.

Nodrošinātais kreditors «Arhiidea» ir informējis administratoru par to, ka tālākajā sanatorijas rekonstrukcijas projektā sadarbosies ar SIA «Park Hotel Ķemeri». Uzņēmuma pārstāvis Andrejs Danengiršs administratoram esot apstiprinājis, ka rekonstrukcijas gaitā plānots saglabāt sanatorijas profilu, savukārt pēc rekonstrukcijas pabeigšanas - sākt sanatorijas darbību sadarbībā ar pazīstamo franču kompāniju «Vichy».

Kā norādīja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas preses pārstāve Justīne Plūmiņa, «Arhiidea» ir paudis gatavību iegādāties arī kustamo mantu, taču tā ir ieķīlāta «Rietumu bankā», tāpēc vajadzīgs saskaņojums ar banku.

Par pircēja nākotnes plāniem tikusi informēta arī Jūrmalas domes vadība.

Kā ziņots, pērn oktobrī notikušajā izsolē SIA «Park Hotel Ķemeri» apliecināja savu gatavību iegādāties maksātnespējīgajai SIA «Ominasis Latvia» piederošo Ķemeru sanatorijas mantas kopumu, taču mēnesi vēlāk administrators Kreics izsoli atzina par nenotikušu, jo uzvarētājs nebija noteiktajā laikā samaksājis par pirkumu.

«Arhiidea» nodarbojas ar arhitektūras un projektēšanas pakalpojumiem. Kā liecina informācija «Firmas.lv», uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 487 222 eiro, un tas strādāja ar 106 630 eiro peļņu. Dati par 2014.gadu vēl nav pieejami.

Valdes priekšsēdētājs ir Ēriks Grūbe.

«Arhiidea» bija uzņēmums, kas vērsās tiesā ar «Ominasis Latvia» maksātnespējas pieteikumu, kuru tiesa apmierināja, pasludinot «Ominasis Latvia» par maksātnespējīgu 2013.gada 1.martā.

SIA «Park Hotel Ķemeri» reģistrēta 2014.gada 16.septembrī. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, kurš ir arī viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka līdz 2014.gada 20.oktobrim Gusakovs bija vienīgais «Park Hotel Ķemeri» valdes loceklis, bet 20.oktobrī par otru uzņēmuma valdes locekli iecelts Andrejs Danengiršs.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju uz 2015.gada 1.janvāri Danengiršs bija 12. lielākais nodokļu parādnieks valstī un piektais lielākais parādnieks starp privātpersonām. Danengirša nodokļu parāds ir 3,47 miljoni eiro.

Internetā atrodamā informācija liecina, ka Gusakovs ir 2000.gadā dibinātās viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks. Patlaban «Heliopark Group» ietilpst 11 strādājošas viesnīcas Krievijā un Vācijā, vēl trīs viesnīcu projekti atrodas realizācijas stadijā. Kopumā šajās viesnīcās ir 1500 numuri. Grupā ietilpst arī kūrortviesnīcas Bādenbādenē Vācijā un Krasnajā Poļanā Krievijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu