Cesijas darījumā Ķemeru sanatoriju nodod «Park Hotel Ķemeri»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Ķemeru sanatorija nonāks Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam piederošās SIA «Park Hotel Ķemeri» īpašumā.

Kā apstiprināja «Arhiidea» līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe, tiesa ir apstiprinājusi cesijas darījumu starp sanatorijas pircēju SIA «Arhiidea» un SIA «Park Hotel Ķemeri». Līdz ar to «Arhiidea» visas savas prasījuma tiesības cedējusi «Park Hotel Ķemeri», kas pērn rudenī izsolē apliecināja savu gatavību iegādāties Ķemeru sanatoriju, taču noteiktajā laikā nesamaksāja par pirkumu, līdz ar to izsole tika atzīta par nenotikušu.

«Tā kā 3.februārī tiesa cesijas darījumu vēl nebija apstiprinājusi, sanatorijas pirkumu faktiski veica «Arhiidea» - ieskaitījām savu nodrošināto prasījumu - nepilnu pusmiljonu eiro -, bet turpmākos maksājumus veiks «Park Hotel Ķemeri»,» skaidroja Grūbe.

Tāpat arī Ķemeru sanatorijas juridiskais īpašnieks turpmāk būs «Park Hotel Ķemeri» un tuvāko nedēļu laikā tiks iesniegti dokumenti īpašumtiesību pārreģistrēšanai, skaidroja Grūbe.

Viņš piebilda, ka «Arhiidea» atbildība turpmāk būs sanatorijas atjaunošanas projekta īstenošana - projekta audits un pārprojektēšana atbilstoši jaunā īpašnieka vajadzībām.

Atjaunošanu paredzēts pabeigt 2017. gadā

Sanatorijas atjaunošanas darbus plānots pabeigt 2017.gadā, iepriekš aģentūrai LETA sacīja Grūbe.

Kā ziņots, 3.februārī kārtējā kreditoru sapulcē apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana, un īpašums tiks pārdots nodrošinātajam kreditoram SIA «Arhiidea», informēja maksātnespējīgās SIA «Ominasis Latvia» administrators Ainars Kreics.

Pārdošanas cena noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenai - 2,86 miljoni eiro.

Pērn oktobrī notikušajā izsolē SIA «Park Hotel Ķemeri» apliecināja savu gatavību iegādāties maksātnespējīgajai SIA «Ominasis Latvia» piederošo Ķemeru sanatorijas mantas kopumu, taču mēnesi vēlāk administrators Kreics izsoli atzina par nenotikušu, jo uzvarētājs nebija noteiktajā laikā samaksājis par pirkumu.

«Arhiidea» bija uzņēmums, kas vērsās tiesā ar «Ominasis Latvia» maksātnespējas pieteikumu, kuru tiesa apmierināja, pasludinot «Ominasis Latvia» par maksātnespējīgu 2013.gada 1.martā. «Arhiidea» nodarbojas ar arhitektūras un projektēšanas pakalpojumiem. Kā liecina informācija «Firmas.lv», uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 487 222 eiro un tas strādāja ar 106 630 eiro peļņu. Dati par 2014.gadu vēl nav pieejami.

SIA «Park Hotel Ķemeri» reģistrēta 2014.gada 16.septembrī. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, kurš ir arī viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks. «Firmas.lv» informācija liecina, ka līdz 2014.gada 20.oktobrim Gusakovs bija vienīgais «Park Hotel Ķemeri» valdes loceklis, bet 20.oktobrī par otru uzņēmuma valdes locekli iecelts Andrejs Danengiršs. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju 2015.gada 1.janvārī Danengiršs bija 12. lielākais nodokļu parādnieks valstī un piektais lielākais parādnieks starp privātpersonām. Danengirša nodokļu parāds ir 3,47 miljoni eiro.

Internetā atrodamā informācija liecina, ka Gusakovs ir 2000.gadā dibinātās viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks. Patlaban «Heliopark Group» ietilpst 11 strādājošas viesnīcas Krievijā un Vācijā, vēl trīs viesnīcu projekti atrodas realizācijas stadijā. Kopumā šajās viesnīcās ir 1500 numuri. Grupā ietilpst arī kūrortviesnīcas Bādenbādenē Vācijā un Krasnajā Poļanā Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu