«Altum» ar trim bankām runā par dalību mājokļu galvojumu programmā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas attīstības finanšu institūcija «Altum» šobrīd ar trim bankām strādā pie līgumu saskaņošanas par to dalību mājokļu galvojumu programmā, pastāstīja «Altum» sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

«Šobrīd ar vairākām komercbankām notiek mājokļu galvojumu programmas īstenošanas sadarbības līgumu saskaņošana. Līgumi varētu tikt noslēgti jau tuvākajā laikā,» sacīja Eglīte piebilstot, ka līgumu saskaņošana notiek ar trim bankām.

Tāpat viņa atzīmēja, ka līgumu saskaņošanas darbs norit bez būtiskas aizķeršanās, taču ir jāņem vērā, ka hipotekārais aizdevums ar valsts galvojumu bankām ir jauns produkts, kura ieviešanai tām iekšēji jāsagatavojas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka minētajā programmā «Altum» izsniedz galvojumus banku aizdevumiem ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai. Galvojuma maksimālā summa ir atkarīga no bērnu skaita ģimenē, proti, ja ģimenē ir viens nepilngadīgs bērns, galvojums ir 10%, bet ne vairāk kā 10 tūkstoši eiro, ja ģimenē aug divi nepilngadīgi bērni - 15%, bet ne vairāk kā 15 tūkstoši eiro, savukārt, ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu, galvojums ir 20%, bet ne vairāk kā 20 tūkstoši eiro.

Šobrīd minētajā programmā ir iesaistījusies vienīgi banka «Citadele».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu