Labklājības ministrija veicinās sociālās uzņēmējdarbības attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļu palīdzību plāno veicināt sociālās uzņēmējdarbības attīstību un palielināt nodarbinātības iespējas, it īpaši nelabvēlīgākā situācijā esošiem cilvēkiem, informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Plānots no nākamā gada 1.ceturkšņa līdz 2022.gadam pārbaudīt labākos risinājumus sociālo uzņēmumu izveidei, šādi veicinot sociālās uzņēmējdarbības attīstību.

Minētajā laika posmā paredzēts izstrādāt un ieviest sociālās uzņēmējdarbības atbalsta sistēmu, tai skaitā izstrādāt sociālās uzņēmējdarbības veicēju atlases kritērijus un to piemērošanas metodiku, apmācīt finansējuma saņēmēju un sadarbības partneri, izstrādāt sociālās uzņēmējdarbības veicēju reģistra paraugu.

Tāpat arī paredzēti pasākumi sabiedrības izpratnes veidošanai par sociālās uzņēmējdarbības atbalsta sistēmu. Papildus iepriekš minētajam plānots izmēģināt arī konkrētus finanšu atbalsta instrumentus, ko saņems potenciālie sociālās uzņēmējdarbības veicēji.

Aktivitātēs varēs iesaistīties sociālās uzņēmējdarbības veicēji un uzsācēji, kā arī nelabvēlīgākā situācijā esoši bezdarbnieki

- ilgstošie bezdarbnieki, gados vecāki bezdarbnieki, kas ir vecāki par 54 gadiem, bezdarbnieki, kuriem ir apgādājamie, kā arī bezdarbnieki ar invaliditāti.

Lai efektīvāk īstenotu sociālās uzņēmējdarbības aktivitātes, plānots izveidot uzraudzības padomi, kurā darbosies valsts un nevalstisko institūciju pārstāvji.

Minēto aktivitāšu īstenošanai kopējais finansējums ir 19,92 miljoni eiro, tai skaitā ESF finansējums - 16,93 miljoni eiro un valsts budžeta finansējums - 2,98 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu