Pilotu streika dēļ arī šodien «Lufthansa» uz Rīgu nelido

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Vācijas lidsabiedrības «Lufthansa» pilotu streika dēļ arī šodien «Lufthansa» uz Rīgu nelido.

Aviosabiedrības publicētā informācija rāda, ka 20.martā atcelts reiss plkst.6.35 no Rīgas uz Frankfurti, reiss plkst.10 no Frankfurtes uz Rīgu, reiss plkst.14.10 no Rīgas uz Frankfurti un lidojums plkst.21.15 no Frankfurtes uz Rīgu.

«Lufthansa» pilotu streiks sākās trešdien, un tā dēļ jau tika atcelti vairāki lidojumi starp Rīgu un Frankfurti.

Trešdien aviokompānija streika dēļ bija spiesta atcelt kopumā aptuveni 750 lidojumus, ietekmējot 80 000 pasažieru. Savukārt ceturtdien streiks skāra 84 no 153 garo distanču lidojumiem, ietekmējot 18 000 pasažieru. Aviosabiedrība prognozē, ka šodien tiks atcelti kopumā 700 īso un vidējo distanču lidojumi.

Streiks ir jaunākā protesta akcija, aviokompānijai un pilotiem nespējot vienoties par priekšlaicīgas pensionēšanās vecumu.

Pašreiz piloti var iet pensijā 55 gadu vecumā, bet «Lufthansa» vēlas palielināt pensionēšanās vecumu līdz 60 gadiem, kam arodbiedrība nepiekrīt.

Piloti arī pauduši satraukumu par «Lufthansa» ieceri turpināt attīstīt zemo cenu struktūrvienības, ņemot vērā aizvien pieaugošo konkurenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu