Trīs mēnešos jau 82 sūdzības par maksātnespējas administratoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maksātnespējas administrācija (MNA) no šā gada 1.janvāra līdz 31.martam saņēmusi 82 sūdzības par maksātnespējas procesa administratora rīcību, informēja MNA.

Kā norāda MNA, četros gadījumos tika atzīti normatīvo aktu pārkāpumi, savukārt 16 gadījumos sūdzība tikusi noraidīta un vienā gadījumā izbeigta sūdzības izskatīšana, jo sūdzības iesniedzējs atsaucis sūdzību. Tikmēr 40 gadījumos līdz ziņojuma sagatavošanas brīdim nav pieņemts lēmums, tostarp vēja ražotāja «Winergy» un «Ominasis Latvia» procesos.

Izskatot sūdzības par administratora rīcību tiesiskās aizsardzības procesos un maksātnespējas procesos, Administratoru uzraudzības departaments ir pieņēmis 58 lēmumus, tajā skaitā četros gadījumos pieņemts lēmums atstāt iesniegto sūdzību bez virzības. Savukārt četros gadījumos administratora darbībā atzīti normatīvo aktu pārkāpumi un uzlikts tiesiskais pienākums saistībā ar informācijas nesniegšanu MNA.

Raksturīgākie pārkāpumi, kurus konstatējusi MNA, ir tādi, ka netiek sniegta informācija uz iesniedzēja informācijas pieprasījumu par maksātnespējas procesa gaitu, par administratora iesniegtajiem pieteikumiem tiesā par darījumu apstrīdēšanu, tāpat ir konstatēti pārkāpumi attiecībā uz darbinieku prasījumiem, proti, nesaņemtā darba alga, pārkāpumi par nekustamā īpašuma pārdošanu izsolē - netiek izmaksāti izsolē iegūtie naudas līdzekļi, kā arī netiek atmaksāta iemaksātā drošības nauda -, vēl ilgstoši netiek veiktas darbības nekustamā īpašuma pārdošanai.

Izskatot sūdzības par administratoru rīcību un veicot uzraudzību (kontroli) par administratoru darbību tiesiskās aizsardzības procesos un maksātnespējas procesos, trīs mēnešos kopā ir pieņemts 61 lēmums, tai skaitā 58 lēmumi saistībā ar izskatītajām sūdzībām un trīs lēmumi uzraudzības kārtībā. Tāpat 19 gadījumos konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, savukārt 11 gadījumos administratoram uzlikts tiesiskais pienākums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu