Viens miljons piecu eiro banknotēs sver 144 kilogramus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Viens miljons piecu eiro banknotēs sver 144 kilogramus. Tas noskaidrots šodien, banknotes sverot inkasācijas uzņēmuma G4S telpās, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova.

Banknošu svēršana risinājās «Academia» un «Swedbank» biznesa akseleratora programmas «Pirmais miljons» atvēršanas gaitā.

Kā jau ziņots, līdz 6.maijam uzņēmējiem iespējams pieteikties konkursam, lai piedalītos «Academia Strategies» un «Swedbank» uzņēmējdarbības veicināšanas programmā «Pirmais miljons». Programma paredzēta paātrinātai apgrozījuma un peļņas kāpināšanai, un tajā uzņēmēji «Academia» biznesa akseleratora speciālistu vadībā izstrādās un realizēs biznesa izaugsmes plānu, panākot straujāku sava uzņēmuma attīstību. Programma balstītas starptautiski atzītā BOSI biznesa audzēšanas metodoloģijā, kas optimizē biznesa stratēģiju un stiprina komandu.

Konkursam var pieteikties jebkurš uzņēmums, kura īpašnieks vai īpašnieki ir motivēti ievērojami uzlabot savu uzņēmējdarbības rezultātus, darbību veic vismaz trīs gadus un uzņēmuma gada apgrozījums sasniedz vismaz 100 000 eiro. Pieteikums iesniedzams, aizpildot elektronisko pieteikuma formu. Nolikums un pieteikuma forma atrodami tīmekļa vietnē «Business Network».

«Academia» biznesa akseleratora programma «Pirmais miljons» ietver divas fāzes - plānošanas un augšanas fāzi.

Plānošanas fāzē tiek izvirzīti biznesa stratēģiskie mērķi, izstrādāta stratēģija to sasniegšanai, izveidots klientu piesaistes plāns, saplānots pārdošanas process un formulēts talantu piesaistes plāns, kā arī nepieciešamības gadījumā tiek izveidots finanšu plāns.

Šī fāze ilgst trīs mēnešus. Tās gaitā programmas dalībnieki ekspertu vadībā divas reizes mēnesī strādā «Academia» biznesa akseleratora darbnīcā pie sava biznesa izaugsmes plāna. Atsevišķos gadījumos visu plāna izstrādi uzņemas «Academia» speciālisti.

Kad plāns ir gatavs, uzņēmēji ķeras pie tā realizēšanas, sākot otro - augšanas - fāzi. Šī posma uzdevums ir iespējami īsākā laikā panākt sava stratēģiskā mērķa realizēšanu.

Darbs programmā turpinās reizi mēnesī, koncentrējoties uz operacionālo biznesa vadību. Uzņēmējs augšanas fāzē saņem gan «Academia» biznesa akseleratora speciālistu, gan citu uzņēmēju-programmas dalībnieku atbalstu.

Atsevišķiem uzņēmumiem, pēc īpašnieka lūguma un uzņēmuma atbilstības izvērtēšanas, to operacionālo vadību var uzņemties arī «Academia» biznesa akseleratora speciālisti.

Augšanas fāze ilgst līdz brīdim, kad bizness sasniedzis savu stratēģisko mērķi, piemēram, kļuvis par tirgus līderi, veiksmīgi iegājis noteiktos eksporta tirgos vai ir sagatavots tā pārdošanai par īpašniekam interesantu cenu. Programmas realizācijas laikā «Academia» biznesa akseleratora dalībniekiem tiks nodrošināta piekļuve augstākā līmeņa mentoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu