Ločmeles-Luņovas vīram daļēji piederošā firma «Jaguārs» pieteikusi maksātnespēju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Par 12.Saeimas mandāta nolikšanu paziņojušās «Saskaņas» politiķes Regīnas Ločmeles-Luņovas vīram Pāvelam Luņovam daļēji piederošā apsardzes firma «Apsardzes centrs Jaguārs» pieteikusi maksātnespēju, pastāstīja Maksātnespējas administrācijā.

Ločmele-Luņova uzsvēra, ka krimināllietai, kurā viņai iepriekš tika piemērots aizdomās turētās statuss aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, «nav nekāda sakara ar apsardzes firmas maksātnespējas pieteikumu».

Lieta par maksātnespējas ierosināšanu Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā ierosināta trešdien, 29.aprīlī.

Uzņēmuma vadītājam Luņovam pieder 40% uzņēmuma kapitāldaļu. Tāds pats daudzums kapitāldaļu pieder Gīberam Tamasam Gaboram (Giber Tamas Gabor). Jānim Ločmelim un Sergejam Ščegoļevam katram pieder 10% uzņēmuma kapitāldaļu, liecina informācija «Lursoft».

«Apsardzes centrs Jaguārs» pērn strādājis ar 286 tūkstošu eiro lielu apgrozījumu, bet uzņēmuma zaudējumi pērn sasnieguši 227 tūkstošus eiro. Uzņēmumā strādā 40 darbinieku.

Ločmele-Luņova uzņēmuma valdē strādājusi no 2003. līdz 2008.gadam.

Jau ziņots, ka Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Ločmele-Luņova iepriekš skaidroja, ka šādu soli nolēmusi spert, jo nevēloties negatīvi ietekmēt «Saskaņas» turpmāko darbību, it īpaši balsojumos par ģenerālprokuroru, Augstākās tiesas priekšsēdētāju un Valsts prezidentu.

Tāpat ziņots, ka prokuratūrā iepriekš tika nodota krimināllieta pret Ločmeli-Luņovu. Savukārt, konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams uzsākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā, attiecībā pret divām personām, tostarp pret aizdomās turēto Ločmeli-Luņovu, izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kas nosūtīts Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai.

Ločmele-Luņova aģentūrai BNS pastāstīja, ka lieta ir saistīta ar nodokļu nemaksāšanu, taču norādīja, ka sīkāka informācija pagaidām viņai neesot pieejama. Neoficiāli zināms, ka nenomaksātā nodokļu summa ir 15 tūkstoši.

Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tiek turētas divdesmit divu uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu kopējais apmērs ir 753 808,11 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu