Festivāla laikā Salacgrīvas pašvaldībā apgrozīti 4 € miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, šajās trīs dienās, kad Salacgrīvā notika festivāls «Positivus», pašvaldībā - gan festivāla teritorijā, gan pilsētā kopumā - tika apgrozīti apmēram četri miljoni eiro, izteicās Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

Festivālu aktīvi izmantoja arī vietējie uzņēmēji, kas ir iemācījušies sev gūt no tā ieņēmumus.

Aizvadītais festivāls «Positivus» tiek vērtēts ļoti pozitīvi, jo, piemēram, novērtējot nekārtību daudzumu, šogad to ir bijis salīdzinoši mazāk nekā citus gadus, izteicās Straubergs.

Viņš uzskata, ka pasākums ir bijis ļoti labi organizēts. Priekšsēdētājs šodien izbraukājis pilsētu, viss tiek ļoti ātri sakopts, kaut arī daļa no viesiem dodas prom tikai šodien. Nekādi negadījumi pasākumā nav notikuši, kā arī priekšsēdētājs no apkārtējiem esot dzirdējis tikai labākās atsauksmes.

«Mēs lielāko paldies izsakām gan viesiem, gan pilsētas iedzīvotājiem un organizatoriem par, mūsuprāt, ļoti veiksmīgi norisinājušos pasākumu,» uzsvēra pašvaldības vadītājs.

«Positivus» atbalsta arī pašvaldību, jo uz vienas no festivāla skatuvēm varēja uzstāties pašvaldības rīkotā konkursa «Sudraba kaija» laureāti.

Nākamgad Salacas upes krastā tiek plānots atvērt «Slavas aleju», kurā būs apskatāmi dažādu pasaulslavenu mākslinieku, kas viesojušies Salacgrīvā, roku nospiedumi un paraksti.

Iepriekš Straubergs informēja, ka festivāla laikā bijis arī neliels incidents, proti, virs festivāla teritorijas pamanītas vairākas nelielas, acīmredzot privātas, lidmašīnas. Tām virs festivāla teritorijas nevajadzēja lidot, jo oficiāli gaisa telpa šajā vietā ir slēgta.

Šobrīd vēl nav zināms, kas lidmašīnas vadījis, taču ir uzņemtas fotogrāfijas, ar kuru palīdzību tiks noskaidrots, kas nav ievērojis noteikumus. Par to gan atbild Civilās aviācijas aģentūra, kura telpu slēdza. Tas ir drošības noteikumu pārkāpums, par ko, visticamāk, tiks piemērots sods. Pagaidām gan ir grūti pateikt, kad tiks identificēti noteikumu pārkāpēji, pie šī jautājuma risināšanas varētu ķerties rīt, uzskata priekšsēdētājs.

Pirms nākamā festivāla organizēšanas tiks pārrunāts arī šis jautājums un noskaidrots, kas ir jādara, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos, atklāj Straubergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu