Somijas finanšu ministrs: bez Lielbritānijas nav ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bez Lielbritānijas nebūs Eiropas Savienības (ES), pirmdien paziņoja Somijas finanšu ministrs Aleksandrs Stubs, tiekoties ar Lielbritānijas finanšu ministru Džordžu Osbornu, kurš uzturas vizītē Skandināvijā, lai vairotu atbalstu Lielbritānijas centieniem virzīt reformas blokā, vēstīja ziņu aģentūra «Reuters».

Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona konservatīvā valdība plāno pārskatīt nosacījumus valsts dalībai ES līdz 2017.gadā plānotajam referendumam par Apvienotās Karalistes tālāko dalību 28 valstu veidotajā blokā.

«Mūsu pozīcija ir ļoti vienkārša - bez Lielbritānijas nav Eiropas Savienības,» Stubs teica žurnālistiem pēc tikšanās ar Osbornu. «Tādēļ mums ir jāņem vērā bažas, kuras ir izteikusi Lielbritānijas valdība,» viņš piebilda.

«Tas būtu farss gan Eiropai, gan Lielbritānijai, ja Lielbritānija atstātu savienību,» uzsvēra Somijas finanšu ministrs.

Osborns pirmdien sāka vizīti, kuras laikā apmeklēs Somiju, Zviedriju un Dāniju. Lielbritānijas Finanšu ministrija informēja, ka Osborns koncentrējas uz ES vienotā tirgus vienotības un ārpus eiro zonas esošo valstu tiesību aizsardzību laikā, kad 19 valstis, kas izmanto vienoto valūtu, virzās uz ciešāku ekonomisko integrāciju.

Stubs teica, ka Somijas valdība atbalsta Lielbritānijas aicinājumu palielināt ES ekonomikas konkurētspēju un ka ir nepieciešamas diskusijas par eiro zonas nākotni.

«Nevar ārpus lēmumu pieņemšanas procesa atstāt lielākas ekonomikas, kas nav eiro zonā,» viņš uzsvēra.

Osbornam pirmdien plānota tikšanās ar Zviedrijas finanšu ministri Magdalenu Andersoni, bet pirmdienas vakarā viņš dosies uz Dāniju.

Lielbritānija tradicionāli Dāniju un Zviedriju, kas arī nav iestājušās eiro zonā, uztver kā sabiedrotās blokā, jo tām visām ir kopīga skeptiska pieeja pret ciešāku Eiropas integrāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu