Igaunijā bez licences 80% ātro kredītu devēju; iespējams, tiks slēgti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

No nākamā gada marta Igaunijā var tikt slēgti 80% ātro kredītu izsniedzēju, ja tie nebūs saņēmuši Finanšu uzraudzības pārvaldes izsniegtu licenci.

Šobrīd lūgumu par licences saņemšanu ir iesnieguši 20 no apmēram 100 nebanku aizdevējiem, aģentūrai BNS pavēstīja Finanšu uzraudzības pārvaldes preses sekretāre Livija Vosmane.

Viņa norādīja, ka iesniegumu izskatīšana var ilgt līdz pat astoņiem mēnešiem, kas nozīmē, ka kompānijas, kuras vēl nav iesniegušas pieteikumu, licences trūkuma dēļ 21.martā var tikt slēgtas.

Igaunijas parlaments pavasarī pieņēma likumu, kas ātro kredītu izsniedzējus pakļauj Finanšu uzraudzības pārvaldes kontrolei, un šīs pārvaldes licence ir jāsaņem visiem nebanku kreditētājiem un kredītu starpniekiem.

Likums nosaka par pienākumu aizdevējiem un kredītu starpniekiem aizstāvēt patērētāja intereses, piedāvājot kredītu un sniedzot padomus aizņēmējam par kredīta iespējām, tostarp pienākumu veikt padziļinātu aizņēmēja spējas atmaksāt kredītu izpēti.

Pašlaik Igaunijā ir apmēram 100 nebanku aizdevēju, bet apmēram 30% no šiem uzņēmumiem aizņem 90% lielu tirgus daļu. Seši nebanku aizdevēji aizņem 50% no Igaunijas tirgus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu