Aptauja: Par 10% pieaudzis televīzijas skatījumu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gada griezumā par 10% pieaudzis televīzijas skatīšanās biežums mājsaimniecībās, liecina «Viasat» veiktā aptauja par iedzīvotāju televīzijas skatīšanās ieradumiem.

Aptaujas dati liecinot, ka 41% iedzīvotāju ir vairāk nekā viens televizors, 29% ir vecā parauga televizori ar izliektu kineskopu, bet 7% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vispār nav televizora.

Kā aģentūrai LETA norādīja «Viasat» Latvijas filiāles vadītāja Marika Verkēviča, televīzijas skatījumu pieaugums skaidrojams ar tehnoloģiju attīstību, informācijas dažādību, kā arī ar izklaides kanālu piedāvājumu.

«Viasat» pārstāve atzina, ka iedzīvotāju skatīto pārraižu topā ir ziņas, mākslas filmas, populārzinātniskas filmas par dabu, ārzemju mākslas filmas, kā arī sporta pārraides.

Pētījums liecina, ka gada laikā pieaudzis «Viasat Sport Baltic» skatījumu skaits. 80% iedzīvotāju šajā kanālā skatījušies olimpiskās spēles, 75% - hokeja čempionātu, bet 55% KHL pārraides.

Tāpat aptaujātie iedzīvotāji norādījuši, ka viņiem ir svarīgi saņemt televīzijas pakalpojumus augstākajā jeb HD kvalitātē.

«Viasat» aptauju veica šā gada septembrī sadarbībā ar «Snapshot», aptaujājot 732 respondentus visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu