«Stenders» apgrozījums finanšu gada sešos mēnešos pieaug par 20%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziepju un vannas kosmētikas ražotājs un tirgotāja «Stenders» apgrozījums esošā finanšu gada (2015.gada 1.aprīlis līdz 2016.gada 31.marts) pirmajos sešos mēnešos no aprīļa līdz septembrim ir pieaudzis par 20%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pastāstīja kompānijas mārketinga un komunikācijas vadītāja Baiba Čipa-Ziemele.

Viņa pastāstīja, ka «Stenders» šogad ir mainījis finanšu gadu no kalendārā gada uz laika periodu no katra tekošā gada 1.aprīļa līdz nākamā gada 31.martam.

«Pēc sešu mēnešu darbības jau redzam šā gada aktīvās iekšējās un ārējās darbības pozitīvo ietekmi, kopumā uzņēmuma apgrozījums ir pieaudzis par 20% pret 2014.gada šo pašu periodu,» pastāstīja Čipa-Ziemele.

Viņa arī pastāstīja, ka galvenie faktori, kas ietekmēs uzņēmuma apgrozījumu šogad kopvērtējumā, ir vadības maiņa, pēc kuras uzņēmums turpina fokusēties uz globālu attīstību, paplašinot produktu portfeli un turpinot darbības paplašināšanu ārvalstu tirgos. Tāpat uzņēmums ir diferencējis produktu un cenu politiku un vēlas nostiprināt savu pozīciju ikdienas kosmētikas un skaistumkopšanas produktu segmentā. «Pavasarī saviem klientiem piedāvājām jaunu sejas kopšanas līniju, tiek attīstītas arī pilnīgi jaunas kategorijas, kā piemēram, aromātu kolekcija, kur pirmie aromāti jau tirdzniecībā, šogad gaidāmi vēl divi jauni papildinājumi,» sacīja Čipa-Ziemele.

Viņa arī atzīmēja, ka uzņēmuma apgrozījumu ietekmē arī Krievijas ekonomikas sabremzēšanās un Krievijas rubļa svārstības, kas atspoguļojas uzņēmuma pārdošanas rezultātos šajā reģionā un atstāj ietekmi uz uzņēmuma darbību kopumā, tomēr stabila darbība Latvijā, kā arī jauni ārvalstu tirgi kopumā uzņēmumam palīdz attīstīties.

Jau ziņots, ka 2014.gadā «Stenders» strādāja ar 6,236 miljonu eiro apgrozījumu un 326,6 tūkstošu eiro zaudējumiem.

«Stenders» ir dibināts 2001.gadā. Kompānija pieder Latvijas uzņēmumam «BaltCap Latvia Venture Capital Fund», Saūda Arābijas uzņēmumam «Yamany Ameen Ali Y» un trim Latvijas privātpersonām. «Stenders» veikali ir atvērti 21 pasaules valstī - Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Singapūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu