Iepirkšanās centra «Ülemiste» vadītājs rosina Igaunijā saīsināt veikalu darba laiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijā ir jāsaīsina veikalu darbalaiks, un, ja tas nav iespējams, mazumtirgotājiem vienojoties, tad tas ir jānosaka ar likumu, paziņojis Tallinas iepirkšanās centra «Ülemiste» vadītājs Gvido Pernitss.

«Arī es esmu mazumtirgotājs. (...) Konkurences situācija ir tāda, ka neviens neuzdrošinās pirmais saīsināt darba laiku. Domāju, ka tas ir pilnīgi necilvēcīgi. Eiropā šīs lietas lielākoties nosaka likums. Šeit mēs vēlamies ultraliberālismu: dariet, ko vēlaties,» viņš teica intervijā laikrakstam «Eesti Paevaleht».

«Konkurences apstākļos nav tā, ka konkurenti apsēžas un kopā pieņem lēmumu. Piemēram, turpināsim konkurēt, bet veikalus slēgsim pulksten 18. Pieci mazumtirgotāji tam piekritīs, bet sestais nepiekritīs un iegūs konkurences priekšrocības. Tas kaut kādā veidā ir jānosaka ar likumu,» klāstīja iepirkšanās centra vadītājs.

Pernitss teica, ka, piemēram, «Ülemiste « pēc pulksten 18 vai svētdienās pēc pulksten 20 ir ļoti maz apmeklētāju.

«Pārdevēji sēž dīkā. Bet ne jau sēdēšana viņus motivē. Tā viņus kaitina, izraisa stresu,» viņš piebilda.

«Ja mums būtu mazumtirgotāju asociācija, kas labi funkcionētu, visticamāk, situācija kaut kādā veidā tiktu kontrolēta. Tomēr mazumtirgotāju asociācija ir brīvprātīga asociācija. Ja mēs varētu ieviest noteikumus, kas būtu augstāki - vai tas būtu ar spēcīgu arodbiedrību vai valsts regulējumu - lietas sakārtotos. Cilvēki, kas svētdienās devās iepirkties pulksten 21, visticamāk, būs nedaudz aizkaitināti, bet beigās viss sakārtosies,» klāstīja «Ülemiste» vadītājs.

Iepirkšanās centra «Ülemiste» darba laiks ir no pulksten 10 līdz 21 septiņas dienas nedēļā, bet hipermārkets «Rimi» strādā no 8 līdz 22. Kopumā centrā ir 160 veikalu.

Igaunijā lielo iepirkšanās centru darba laiks ierasti ir no 10 līdz 21 septiņas dienas nedēļā, bet lielveikali lielākoties strādā no pulksten astoņiem vai deviņiem līdz pārsvarā pulksten 22 septiņas dienas nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu