Banka «Citadele» pārceļ IPO uz citu laiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pieņemts lēmums pārcelt AS «Citadele banka» akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) uz citu laiku. Šāds lēmums pieņemts saistībā ar svārstīgo situāciju akciju tirgos un lai pilnībā izvērtētu akciju piedāvājuma laikā identificētos alternatīvos finansējuma piedāvājumus, teikts bankas paziņojumā.

«Citadele» informē, ka IPO gaitā uzņēmums saņēma pozitīvu vērtējumu un interesi no institucionālo un privāto investoru puses, tomēr pašreizējie tirgus apstākļi nav piemēroti sākotnējā plāna īstenošanai. Tikšanās un prezentācijas akciju publiskā piedāvājuma laikā deva iespēju ar Baltijas reģionu un banku iepazīstināt plašu investoru loku. Procesa laikā konkretizējās vairākas stratēģiski nozīmīgas alternatīvas finansējuma piesaistei, kas bankai var sniegt nozīmīgu pievienoto vērtību. Lai tās izvērtētu un izmantotu, IPO pārcelts uz vēlāku laiku.

Bankas paziņojumā teikts, ka «Citadele» saglabās fokusu uz izaugsmi Baltijas reģionā, palielinot bankas pakalpojumu vērtību un ērtību klientiem, un biznesa vērtību - akcionāriem. Bankas īpašnieku un vadības mērķis ir izveidot «Citadeli» par vadošo vietējo banku, ko izvēlas uz attīstību orientētas privātpersonas un mazie un vidējie uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis paziņojumā medijiem raksta: «Lai arī tirgus situācijas dēļ mums ir nācies pārcelt akciju publisko piedāvājumu uz citu laiku, investoriem ir patiesa interese par «Citadeli«. Intensīvā darba rezultātā esam atraduši stratēģiski nozīmīgas alternatīvas finansēšanas iespējas un kopā ar līdzšinējiem ilgtermiņa investoriem tās izvērtēsim. Mūsu bizness ir stabils un pelņu nesošs un esam cieši pārliecināti, ka pieņemtais lēmums šajā brīdī ir vispareizākais. «Citadeles» fokuss nemainīsies - arī turpmāk tā būs attīstība, piedāvājot klientiem izdevīgus un kvalitatīvus pakalpojumus.»

Privātpersonām, kuras iesniegušas pieteikumu uz akciju parakstīšanos, līdzekļi kontos tiks atbloķēti līdz 12.novembra dienas beigām.

Banka iepriekš ziņoja, ka ar IPO vēlētos piesaistīt līdz 115 miljoniem eiro, lai šo finansējumu izmantotu izaugsmei Latvijā un pārējās Baltijas valstīs un atmaksātu 34,7 miljonu eiro subordinēto noguldījumu Latvijas Privatizācijas aģentūrai.

Kapitālu bija plānots piesaistīt, IPO pārdodot jaunas parastās B klases akcijas, kas tiktu kotētas biržā «Nasdaq Riga» kopā ar globālo noguldījumu sertifikātiem jeb GDR, kas šīs akcijas pārstāvētu kotēšanai Londonas Fondu biržas standarta segmentā.

Pašlaik 75% plus vienas bankas «Citadele» akcijas īpašnieks ir starptautiska investoru grupa, ko pārstāv investīciju kompānija «Ripplewood Advisors LLC». Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu