Banka «Citadele» plāno piesaistīt divus jaunus investorus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Banka «Citadele» plāno piesaistīt divus jaunus investorus, pastāstīja bankas Korporatīvās komunikācijas daļas vadītājs Āris Dreimanis. «Ir atrasti divi investori, kuri varētu ieguldīt bankā ārpus publiskā akciju piedāvājuma,» sacīja Dreimanis.

Viņš arī atzīmēja, ka

pagaidām nav iespējams pateikt, cik daudz šie investori varētu ieguldīt bankas kapitālā,

jo šobrīd bankas «Citadele» esošie akcionāri tikai sākuši pārrunas ar jaunajiem potenciālajiem akcionāriem. «Akcionāriem viņu piedāvājumi šķiet tā vērti, lai turpinātu pārrunas,» pauda Dreimanis.

Jautāts, kad jaunie akcionāri varētu tikt piesaistīti, Dreimanis atbildēja, ka konkrētu laiku nosaukt nevar, taču šis process nevarētu prasīt daudz laika, jo darījums ir samērā vienkāršs.

Tāpat viņš norādīja, ka bankas «Citadele» izteiktajā akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā, kas šobrīd ir pārcelts uz citu laiku, interese par akcijām bija, taču piedāvātā cena neatbilda esošo akcionāru prasībām.

«Akcionāri apzinās bankas vērtību un bankas potenciālu un nav gatavi pārdot akcijas par nepamatoti zemu cenu,»

teica Dreimanis.

Tāpat viņš atzina, ka bankai «Citadele» ir vēlme atgriezties pie akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma, bet pagaidām nav iespējams pateikt, kad tas varētu notikt.

Jau ziņots, ka banka «Citadele» trešdien paziņoja, ka ir pārcēlusi akciju sākotnējo publisko piedāvājumu uz citu laiku. «Saistībā ar svārstīgo situāciju akciju tirgos un lai pilnībā izvērtētu akciju piedāvājuma laikā identificētos alternatīvos finansējuma piedāvājumus, ir pieņemts lēmums pārcelt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu uz citu laiku,» informēja bankā.

Privātpersonām, kuras ir iesniegušas pieteikumu uz akciju parakstīšanos, līdzekļi kontos tiks atbloķēti līdz 2015.gada 12.novembra dienas beigām.

Tāpat ziņots, ka banka «Citadele» plānoja veikt akciju sākotnējo publisko piedāvājumu biržā «Nasdaq Riga» un Londonas Fondu biržā. Piedāvājuma ietvaros bija paredzēts izlaistas jaunas akcijas ar mērķi piesaistīt kapitālu līdz 115 miljoniem eiro. Vienas jaunās emisijas B kategorijas uzrādītāja akcijas pārdošanas cena bija noteikta robežās no 1,15 eiro līdz diviem eiro, ieskaitot akcijas nominālvērtību 0,10 eiro un akcijas emisijas uzcenojumu robežās no 1,05 eiro līdz 1,90 eiro.

Tāpat Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) bija atļāvusi «Citibank, N.A.», bankas «Citadele» depozitāro sertifikātu (GDR) emitentam, izteikt bankai līdz 16 666 667 depozitāro sertifikātu publisko piedāvājumu. Viena depozitārā sertifikāta pārdošanas cena bija noteikta robežās no 6,90 eiro līdz 12 eiro, kas izteikta valūtas ekvivalentā ASV dolāros.

Komisija reģistrējusi bankas prospektu 154 990 240 līdzšinējo B kategorijas uzrādītāja akciju un līdz 100 miljoniem jaunās emisijas akciju iekļaušanai biržā «Nasdaq Riga» un depozitāro sertifikātu iekļaušanai Londonas Fondu biržas reģistrēto vērtspapīru galvenajā tirgū.

Banka «Citadele» dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās «Parex bankas» operacionālās sadalīšanas process. 2015.gada 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas akcionāru. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabā 25% bankas akciju.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2015.gada jūnija beigās bija septītā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu