Rīgas pilsētas integrētas transporta sistēmas attīstībai jaunajā ES fondu plānošanas periodā būs pieejami € 88,4 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas paredz veicināt Rīgas pilsētas transporta infrastruktūras attīstību un risināt transporta infrastruktūras problēmas, informēja Satiksmes ministrijā.

Kopumā plānots īstenot trīs projektus - Salu tilta kompleksa renovācijas pirmo kārtu, Salu tilta kompleksa renovācijas otro kārtu, kā arī Austrumu maģistrāles pieslēguma ostai izveidi, kas paredz pārvada pār dzelzceļa līniju Rīga-Skulte ar pievadceļiem izbūvi, Tvaika ielas pārbūvi un Austrumu maģistrāles izbūvi Ieriķu ielas un Vietalvas ielas posmā.

Kā skaidro ministrijā, pasākumu īstenošanas rezultātā tiks samazināti sastrēgumi uz Rīgas maģistrālajiem pārvadiem, novēršot infrastruktūras pārrāvumus esošo pilsētas maģistrālo ielu tīklā un radot alternatīvus maršrutus tranzīta un kravas transportam, atdalot to no vietējas nozīmes sabiedriskā transporta plūsmām, kur tas ir iespējams.

MK noteikumu projekts nosaka pasākumam plānoto kopējā attiecināmā finansējuma apjomu, kas jaunajā Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā kopumā veido 88,4 miljonus eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums ir 75,1 miljons eiro un pašvaldības finansējums - vismaz 13,3 miljoni eiro.

MK noteikumu projekts noteic sasniedzamos mērķus līdz 2023.gada 31.decembrim.

Lai MK noteikumu projekts stātos spēkā, par to būs jālemj valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu