«Trikāta KS» no decembra pārtrauks darbību; sekos bankrots

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība «Trikāta KS» no 1.decembra pavisam plāno pārtraukt saimniecisko darbību tāpēc, ka nespēj nodrošināt pozitīvu naudas plūsmu, pastāstīja «Trikāta KS» maksātnespējas procesa administratore Rudīte Klikuča.

«1.decembrī [pavisam] pārtraucam saimniecisko darbību. Tas ir saistībā ar to, ka mēs nevaram nodrošināt pozitīvu naudas plūsmu.

Tālāk turpināsies maksātnespējas process, tiks pārtraukta saimnieciskā darbība, un visa kooperatīva manta tiks pārdota,» sacīja Klikuča, piebilstot, ka pēcāk sekos «Trikāta KS» bankrots, kas iestāsies atbilstoši likumdošanas aktos noteiktajai kārtībai.

Viņa pastāstīja, ka kooperatīvam nepieder nekustamie īpašumi, savukārt kustamo mantu, kas nav ieķīlāta, plānots pārdot izsolē par augstāko piedāvāto cenu.

Klikuča sacīja, ka «Trikāta KS» biedriem, kuri kooperatīvam turpina nodot pienu, ir nosūtīti paziņojumi, ka no 1.decembra kooperatīvs neturpinās saimniecisko darbību.

Tāpat «Trikāta KS» maksātnespējas procesa administratore pastāstīja, ka kooperatīvam piederošajām «Latvijas Piena» kapitāldaļām joprojām tiek meklēts potenciālais pircējs, taču jauni piedāvājumi pēdējā mēneša laikā bijuši.

Jau vēstīts, ka Valmieras rajona tiesa 6.augustā pasludināja «Trikāta KS» maksātnespējas procesu.

«Trikāta KS» sabiedrisko attiecību konsultante Inese Mauriņa aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka, neraugoties uz tiesas sēdes iznākumu, kooperatīva vadība ir gatava strādāt pie darbības atjaunošanas caur tiesiskās aizsardzības procesu (TAP).

Tāpat ziņots, ka Valmieras rajona tiesa 23.jūlijā izbeidza «Trikāta KS» TAP lietu, jo kooperatīvs nebija iesniedzis ar kreditoriem saskaņotu TAP pasākumu plānu. Tādējādi tika atjaunota «Trikāta KS» maksātnespējas lieta.

Vēstīts arī, ka «Latvijas Pienu» ir piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs «Trikāta KS» - plāno pārdot tam piederošās «Latvijas Piena» kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs «Latraps», kam jau pieder «Latvijas Piena» kapitāldaļas.

2014.gadā «Trikāta KS» konsolidētais apgrozījums bija 20,935 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 400 tūkstoši eiro.

Kooperatīvs dibināts 2003.gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu