Vairāki simti cilvēku jau rezervējuši vērdiņam veltīto kolekcijas monētu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vērojama noturīga interese par Latvijas Bankas šodien «iedarbināto» monētu rezervēšanas sistēmu - vairāki simti cilvēku jau izmantojuši iespēju rezervēt jauno kolekcijas monētu «Vērdiņam 500», lai vēlāk iegādātos to sev vēlamā laikā un bez gaidīšanas rindā, pastāstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

«Vērdiņam 500» ir pirmā kolekcijas monēta, kuru var rezervēt Latvijas Bankas jauno kolekcijas monētu un citu numismātikas produktu rezervēšanas sistēmā, kas ar šodienu pieejama Latvijas Bankas interneta vietnes «www.bank.lv» Monētu sadaļā saitē «https://rezervetmonetu.bank.lv».

Kolekcijas monēta «Vērdiņam 500» tiks izlaista otrdien, 8.decembrī.

Latvijas Banka skaidro, ka jaunieveduma nozīmīgākā priekšrocība klientiem ir iespēja ērti un sev vēlamā laikā bez gaidīšanas rindā iegādāties jaunākās kolekcijas monētas un dažādus numismātikas produktus, ko piedāvā Latvijas Banka. Tas būs noderīgi, piemēram, reģionu iedzīvotājiem, kuri aizņemtības vai citu iemeslu dēļ nevar apmeklēt Latvijas Bankas kases pirmajās dienās pēc jaunas monētas izlaišanas.

Šī iespēja galvenokārt domāta privātpersonām, nevis uzņēmumiem un organizācijām, kuri, tāpat kā līdz šim, interesējošos produktus var iegādāties, sazinoties ar Latvijas Bankas Monētu daļu.

Rezervētās monētas un numismātikas produktus varēs izpirkt 30 dienu laikā, sākot no 10.dienas pēc attiecīgās monētas rezervēšanas sākšanas.

Izmantojot rezervēšanas sistēmu, lietotāji iegūs īpašu apstiprinājuma kodu, kurš lejuplādējams mobilajā ierīcē, uzrādāms izdrukā vai nosaucams, lai attiecīgo kolekcijas monētu vai citu numismātikas produktu iegādātos Latvijas Bankas kasēs Rīgā un Liepājā, norēķinoties iegādātās monētas vai numismātikas produkta saņemšanas brīdī.

Latvijas Banka šo pakalpojumu turpinās attīstīt un pilnveidot.

Jau ziņots, ka līdz šim kolekcijas monētu izlaišanas dienās pie Latvijas Bankas kasēm veidojās rindas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu