«Liepājas metalurga» maksātnespējas procesā atgūti € 144,8 miljoni; darbs turpinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Metalurģijas uzņēmuma «Liepājas metalurgs» maksātnespējas procesā atgūti 114,806 miljoni eiro, pastāstīja kompānijas administrators Haralds Velmers.

«Process joprojām turpinās, ņemot vērā to, ka vēl ir atlikusi manta, kuras pārdošana ir jāapstiprina tiesā, taču tā vēl nav apstiprināta vai arī citu personu interesēs tiesa ir apturējusi pārdošanu, kā arī norisinās vairākas tiesvedības, kurās «Liepājas metalurgs» ir iesaistīts gan kā prasītājs, gan atbildētājs, gan trešā persona. Tādejādi atsevišķu tiesvedību iespaidā var mainīties «Liepājas metalurga» aktīvu sastāvs un/vai kreditoru prasījumu apmērs, līdz ar to – tiesvedībās ir jāsagaida tiesas nolēmumi,» klāstīja Velmers.

«Liepājas metalurga» kreditoru prasījuma apmērs ir 117,507 miljoni eiro, no kuriem galvenie prasījumi ir 101,303 miljoni eiro un blakus prasījumi ir 16,204 miljoni eiro. Tostarp nodrošināto kreditoru prasījumu apmērs ir 100,4 tūkstoši eiro (galvenie prasījumi - 96,9 tūkstoši eiro, blakus prasījumi - 3.5 tūkstoši eiro), savukārt nenodrošināto kreditoru prasījuma apmērs ir 177,407 miljoni eiro (galvenie prasījumi - 101,206 miljoni eiro, blakus prasījumi - 16,201 miljons eiro).

Mantas pārdošanas termiņš ir nākamā gada 26.februāris. «Procesa noslēgšanās atkarīga no sākto tiesvedību izbeigšanas un rezultātiem, kurus patlaban nevar prognozēt,» piebilda Velmers.

Jau ziņots, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu «KVV Group». Ukrainas kompānija par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu