Noraida «KVV Liepājas metalurga» maksātnespējas pieteikumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Liepājas tiesa šodien noraidīja SIA «Elme Messer Metalurgs» pieteikumu par AS «KVV Liepājas metalurgs» maksātnespēju. Tiesas lēmumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā Kurzemes apgabaltiesā.

SIA «Elme Messer Metalurgs» valdes loceklis Silvis Fridrihsons norādīja, ka turpmāko rīcību komentēs, kad iepazīsies ar spriedumu.

«KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Talanovs uzskata, ka tas ir objektīvs spriedums. Uzņēmums cietis metalurģijas krīzē.

7.janvārī «KVV Liepājas metalurgs» sāks strādāt 24 stundu režīmā. Uzņēmums esot maksātspējīgs, skaidroja Talanovs,

turklāt viņš norādīja, ka janvāra laikā sagaida valdības rīcību saistībā ar elektroenerģijas cenām.

Pēc iepriekšējā tiesas sēdē paustās informācijas,

«KVV Liepājas metalurgs» prasītājam par gāzi ir parādā 1,27 miljonus eiro.

Starp abiem uzņēmumiem noslēgtā vienošanās par parāda apmaksu paredzēja, ka no maija līdz jūlijam «KVV Liepājas metalurgs» maksā 200 000 eiro, bet no augusta - 225 000 eiro mēnesī neatkarīgi no parādniekam piegādātās gāzes apjoma. Līgums 2015.gada maijā tika noslēgts uz desmit gadiem.

Līgums arī paredzēja 450 000 eiro avansa maksājumu, kas tika veikts.

Prasītāja advokāts Lauris Rasnačs iepriekš norādīja, ka sniegtie iebildumi ir formāli un nav motivēti.

Arī «KVV Liepājas metalurga» lūgums Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonu eiro maksājumu liecina par uzņēmuma maksātspējas problēmām.

Tikmēr «KVV Liepājas metalurga» advokāts Juris Dzelme iepriekš uzsvēra, ka pastāv strīds par saistībām pēc būtības un

uzņēmums noraida savas saistības pret «Elme Messer Metalurgu».

Uzņēmums vērsies arī šķīrējtiesā, un pastāv strīds par saistībām, jo skābekļa piegāde metalurģijas uzņēmumam nav tikusi veikta un «civilizētās valstīs netiek maksāts par tukšu gaisu».

Tāpat noslēgtais līgums paredz korespondences apmaiņas kārtību, kurā norādīta vieta, uz kuru nosūtāma korespondence, taču «apbrīnojamā kārtā «Elme Messer Metalurgs» sūtījumus nesaņem».

«Pieteicējs apzināti nav izņēmis korespondenci no pasta. Te būs darbs arī tiesībsargājošām iestādēm,» sacīja Dzelme, uzsverot, ka maksātnespējas pieteikums iesniegts apzināti nepatiesi.

Tiesas sēdē gan noskaidrots, ka

«KVV Liepājas metalurgs» saņēmis un parakstījis rēķinus 486 500 eiro apjomā.

Jau ziņots, ka «KVV Liepājas metalurga» apgrozījums pērn bija 73 miljoni eiro.

Darba algās pērn samaksāti septiņi miljoni eiro, četri miljoni eiro samaksāti par energoresursiem, bet 3,5 miljoni eiro - par dabasgāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu