KP par pārkāpumiem iepirkumos soda vienu no medicīnas tehnikas nozares līderiem «Arbor Medical Korporācija»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Konkurences padome (KP) lēmusi sodīt par karteļa vienošanos SIA «Optika un diagnostika» un vienu no medicīnas tehnikas un piederumu nozares līderiem Latvijā SIA «Arbor Medical Korporācija», kas bija iesniegušas saskaņotus piedāvājumus sešos dažādu ārstniecības iestāžu medicīnas aprīkojuma iepirkumos.

KP aģentūrai LETA stāstīja, ka uzņēmumiem piemērots naudas sods attiecīgi 6440 eiro un 59 670 eiro apmērā.

Abu uzņēmumu komercinformācija bija brīvi pieejama un izmantojama vienam darbiniekam, tādējādi reāla konkurence starp uzņēmumiem nenotika un tie iesniedza saskaņotus piedāvājumus vairākos iepirkumos - mākslīgā plaušu ventilācijas iekārta VSIA «Bērnu klīniskā universitātes slimnīca», medicīniskās ierīces un aprīkojums SIA «Rīgas Dzemdību nams», mutes, sejas un žokļu ķirurģijas ierīces SIA «RSU Stomatoloģijas institūts», pacientu monitori SIA «Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca», veterinārmedicīnas iekārtas un aprīkojums Latvijas Lauksaimniecības universitātei, kā arī «premium» klases ultrasonogrāfs SIA «Salaspils veselības centrs».

«Arbor Medical Korporācija» darbojas gan kā vairumtirgotāja, gan pati piedalās publiskos iepirkumos, savukārt «Optika un diagnostika», kas patlaban darbojas ar nosaukumu SIA «Life and Nature», no tās iegādājās medicīniskās iekārtas, ko piedāvāja iepirkumos.

Lietas izpēti KP ierosināja pēc pamatotām aizdomām par saskaņotiem pretendentu piedāvājumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas iepirkumā.

Par saskaņotām darbībām pārējos piecos iepirkumos izmeklētājiem iecietības programmas gaitā informāciju sniedza «Arbor Medical Korporācija». Uzņēmums izmantoja iecietības programmu jau pēc lietas ierosināšanas, atzīstot savu atbildību pārkāpumā un sniedzot KP būtisku papildu informāciju. Attiecīgi «Arbor Medical Korporācija» aprēķinātais naudas sods tika samazināts par 50%.

Jau pēc tam iecietības programmai pieteicās arī «Optika un diagnostika», atzīstot atbildību pārkāpumā un sniedzot papildu informāciju par pārkāpuma īstenošanu. Uzņēmumam naudas sods tika samazināts par 20%. Tāpat abi uzņēmumi kā iecietības programmas dalībnieki netiks uz gadu izslēgti no dalības publiskajos iepirkumos.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, SIA «Arbor Medical Korporācija» reģistrēta 2001.gada maijā. Tās pamatkapitāls ir 142 500 eiro. 83,33% uzņēmuma daļu pieder Dacei Rātfelderei, bet pa 8,33% - Maijai Grigānei un Sigitai Kalniņai.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 13 657 152 eiro apgrozījumu un 127 509 eiro peļņu.

Savukārt SIA «Optika un diagnostika», kas pēc 2015.gada 12.maija darbojas ar nosaukumu SIA «Life and Nature», reģistrēta 2000.gada jūnijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3556 eiro un uzņēmums pilnībā pieder Zigfrīdam Rātfelderam.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 268 343 eiro apgrozījumu un 8945 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu