Ķīnas valsts mediji apsūdz Sorosu par «kara pieteikšanu» juaņai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas valsts mediji trešdien apsūdzējuši amerikāņu miljardieri un investoru Džordžu Sorosu un citus valūtas tirgotājus par «kara pieteikšanu» valsts nacionālajai valūtai juaņai.

Davosā notiekošā Pasaules ekonomikas foruma laikā Soross pagājušajā nedēļā izteicās televīzijai «Bloomberg TV», ka pasaules otro lielāko ekonomiku gaida grūtības.

«Cietā piezemēšanās ir praktiski nenovēršama,» viņš sacīja, norādot uz deflāciju un parādu, kas veicina Ķīnas izaugsmes tempa bremzēšanos.

Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Siņhua» trešdien paziņoja, ka Soross «pagātnē vairākas reizes» Ķīnai paredzējis ekonomiskās grūtības.

«Brokeri vai nu ir, vai nav izpildījuši savu mājasdarbu vai .. tie cenšas apzināti izraisīt paniku, lai iegūtu peļņu,» norādīja «Siņhua».

Ķīnas angļu valodā iznākošā laikraksta «Global Times» komentārā «rietumnieki» tika vainoti par nevēlēšanos «uzņemties atbildību par jucekli» pasaules ekonomikā.

Savukārt Ķīnas Komunistiskās partijas oficiālā laikraksta ārvalstu versija «People's Daily» paziņoja, ka Soross esot «pieteicis karu» Ķīnai.

Parasti stabilā juaņa pēdējo mēnešu laikā izjutusi spiedienu, un Pekinai tās vērtības noturēšanai nācies tērēt simtiem miljardu dolāru.

Soross dažās valstīs tiek vainots par 1997. gada Āzijas finanšu krīzes veicināšanu, un deviņdesmitajos gados viņš vadīja spekulatīvos darījumus pret britu mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu