Valsts kontrole «Citadele» akciju pārdošanas izvērtējumu varētu noslēgt maijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts kontroles izvērtējums par valstij piederošo bankas «Citadele» kapitāldaļu pārdošanu varētu noslēgties maijā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» pastāstīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa norādīja, ka Valsts kontrole šobrīd Privatizācijas aģentūrā vērtē jautājumus, kas ir saistīti ar politiku privatizācijas procesa pabeigšanai un Privatizācijas aģentūras darbību. «Šo jautājumu izvērtēšana varētu noslēgties aprīlī,» teica Krūmiņa.

Savukārt darījuma par valstij piederošo bankas «Citadele» kapitāldaļu pārdošanu izvērtējumam nepieciešams ilgāks laiks, un tas, pēc Krūmiņas teiktā, varētu noslēgties maijā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pērn 20.aprīlī Privatizācijas aģentūra pabeidza valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanas darījumu, Latvijas valdības apstiprinātā investora «Ripplewood» meitaskompānijai «RA Citadele Holdings LLC» un 12 starptautisku investoru grupai kļūstot par bankas akcionāru. Par bankas akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro, kas ir vairāk nekā iepriekš plānots (74 miljoni eiro). Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) īpašumā saglabā 25% bankas akciju.

Banka «Citadele» dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās «Parex bankas» operacionālās sadalīšanas process. Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par «Parex bankas» restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no «Parex bankas» tika izdalīta daļa aktīvu un izveidota jauna banka - «Citadele», bet «Parex banka» sāka darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt klasiskos banku pakalpojumus. Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2014.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu