«Laima» vairs nepārstrādās kakao pupiņas; uztic to ārpakalpojumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas lielākais saldumu ražotājs «Laima» kakao pupiņu grauzdēšanu un pārstrādi kakao masā, pulverī un sviestā ir uzticēti ārpakalpojuma sniedzējiem, pastāstīja saldumu un uzkodu ražotāja «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» (iepriekš «NP Foods»), kurai pievienota «Laima», sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Inese Blaune.

Viņa norādīja, ka «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» veikusi uzlabojumus «Laimas» šokolādes ražošanas procesos, lai nodrošinātu nemainīgu produktu kvalitāti un palielinātu ražošanas iespējas, tādējādi uzlabojot «Laima» zīmola konkurētspēju tirgū.

«Pirmie šokolādes ražošanas soļi, proti, kakao pupiņu grauzdēšana un pārstrāde kakao masā, pulverī un sviestā - galvenās izejvielas, kuras izmanto šokolādes produktu ražošanā, ir ļoti rūpīgs un skrupulozs darbs. Tagad «Orkla Confectionery&Snacks Latvija» šos pirmos kakao pupiņu pārstrādes soļus ir

uzticējusi ārējiem pakalpojuma sniedzējiem, kas ir eksperti šajā jomā un turpina to darīt pēc tās pašas metodes, kā to iepriekš veica uzņēmumā iekšēji,»

sacīja Blaune.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka «Laima» šokolādes ražošanas metode nav mainījusies un šokolāde tāpat kā iepriekš tiek gatavota no kakao pupiņām, kas iegūtas Ganā un Kotdivuārā.

«Laima» 2016.gada 10.februārī tika pievienota kompānijai «Orkla Confectionery&Snacks Latvija», kura līdz 2015.gaad beigām strādāja ar nosaukumu «NP Foods». «Orkla Confectionery&Snacks Latvija» pievienotas arī kompānijas «Staburadze» un «Latfood».

«Orkla Confectionery&Snacks Latvija» ir reģistrēts 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,141 miljons eiro. Uzņēmuma īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas koncerns «Orkla», kas iegādājās 100% kapitāldaļu visās «NP Foods» kompānijās «Laima», «Gutta», «NP Foods», «Staburadze», «'Staburadzes konditoreja», Lietuvas «Margiris» un «Detente».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu