Pašvaldības neizslēgs no vienotās atalgojuma sistēmas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pašvaldības neizslēgs no vienotās valsts atlīdzības sistēmas, šodien nolēma valdība.

Ministru kabinets uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu «Par Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto normu attiecināšanu uz pašvaldībām», kurā ministrija norāda, ka pašvaldības ir iekļautas valsts pārvaldes vienotajā hierarhiskajā sistēmā un pilda arī likumā noteiktajā kārtībā tām deleģētos vai ar pilnvarojumu nodotos valsts pārvaldes uzdevumus, kā arī šo uzdevumu veikšanai saņem nodokļu maksātāju līdzekļus. Līdz ar to FM ieskatā ir saglabājama šobrīd spēkā esošā sistēma, kas paredz vienotus principus atlīdzības noteikšanā visām valsts un pašvaldības institūcijām, kas veic valsts pārvaldes funkcijas.

Tajā pašā laikā FM uzsver - lai uzlabotu atlīdzības sistēmu,

ir turpināms darbs pie mēnešalgu maksimālo apmēru pārskatīšanas visām mēnešalgu grupām,

ievērojot izmaiņas minimālajā mēneša darba algā un vidējā darba samaksas apmērā.

Līdz ar to FM sadarbībā ar Valsts kanceleju līdz 2016.gada 1.oktobrim būs jāsagatavo priekšlikumi izskatīšanai Ministru kabinetā par atlīdzības politikas pilnveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu