VID struktūrvienību vadītāju rotācija tiks veikta līdz 1.maijam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) svarīgāko struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotācija tiks veikta līdz šā gada 1.maijam, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Pagājušajā nedēļā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Uzdots atbrīvoties no negodprātīgajiem

Finanšu ministre uzdevusi Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Tuvākajā laikā Reizniece-Ozola arī uzdevusi veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju.

Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Reizniece-Ozola norādīja, ka patlaban nevar komentēt, vai šī rotācija tiks veikta arī reģionālajās struktūrvienībās, taču pilnīgi noteikti tā ir jāveic svarīgākajās struktūrās, proti, Finanšu policijas pārvaldē, Muitas policijas pārvaldē, Nodokļu kontroles pārvaldē un Nodokļu parādu piedziņas pārvaldē. Ja Pētersone redzēs nepieciešamību veikt plašākas rotācijas, viņa tās var īstenot, sacīja Reizniece-Ozola.

Pētersone, taujāta, vai šāda rotācija nozīmēs, ka struktūrvienību vadītāji varēs zaudēt darbu vai tikai tiks norīkoti darbā citā dienesta struktūrā, sacīja, ka tas vēl ir jāanalizē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu