VID nodokļu auditā «Dobeles dzirnavniekam» uzrēķina €1,92 miljonu nodokļu parādu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodokļu parādu dēļ pieņēmis lēmumu par izpildes nodrošinājuma līdzekļu piemērošanu graudu pārstrādes uzņēmumam AS «Dobeles dzirnavnieks». Uzņēmums nepiekrīt VID lēmumam un sola to pārsūdzēt.

Kā teikts VID lēmumā,

nodokļu audita rezultātā aprēķināts, ka uzņēmumam budžetā jāmaksā 1,92 miljoni eiro,

tajā skaitā papildu aprēķinātā summas pievienotās vērtības nodoklī ir 592 602 eiro, soda nauda 533 006 eiro, nokavējuma nauda 123 146 eiro, papildu aprēķinātā summa uzņēmumu ienākumu nodoklī ir 527 871 eiro, soda nauda 79 181 eiro, nokavējuma nauda 66 248 eiro. Samazināta no budžeta atmaksājamā pievienotās vērtības nodokļa summa 492 546 eiro apmērā.

VID pieņēmis lēmumu par nodokļa audita rezultātu izpildes nodrošināšanu. VID nolēmis uzlikt atsavināšanas aizliegumu «Dobeles dzirnavnieka» transportlīdzekļiem, ierakstīt zemesgrāmatā ķīlas tiesības atzīmi uz nekustamajiem īpašumiem, uzlikt atsavināšanas liegumu «Dobeles dzirnavnieka» traktortehnikai un reģistrēt aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Par šo lēmumu «Dobeles dzirnavnieks» var iesniegt sūdzību VID ģenerāldirektorei.

«Dobeles dzirnavnieks» uzskata šo VID lēmumu par pilnībā nepamatotu un sola to nekavējoties pārsūdzēt.

«Kategoriski nepiekrītam VID pieņemtajam lēmumam un esam šokēti par valsts attieksmi pret uzņēmumu,»

teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

«Dobeles dzirnavnieks» ir godprātīgi maksājis visus nodokļus un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Zemgalē, skaidro «Dobeles dzirnavnieka» valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

«Uzņēmumam nav nodokļu parādu, tie vienmēr maksāti laikus un pilnā apjomā.

Vēl joprojām neesam saņēmuši oficiālu VID lēmumu par uzņēmumam uzlikto liegumu. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas,

VID nodokļu audita rezultātā nav atzinis vairākus darījumus ar uzņēmuma piegādātājiem un ir aprēķinājis papildu pievienotās vērtības nodokli atsevišķiem darījumiem,

pamatojoties uz uzņēmuma piegādātāju darbībām. Uzskatām, ka šāds aprēķins ir pilnībā nepamatots, jo nav pienācīgi izvērtēti faktiskie lietas apstākļi,» informē Amsils. Viņš apliecina, ka

uzņēmums turpina strādāt ierastajā režīmā.
«Dobeles dzirnavnieks» ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs.

Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Jau ziņots, ka 2014.gadu «Dobeles dzirnavnieks» noslēdza ar 77,6 miljonu eiro apgrozījumu, no kura 53% jeb 41,4 miljonus eiro veido eksports. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bija 4,06 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu