Jaunajā ES fondu plānošanas periodā apstiprināti projekti € 442,9 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā līdz 2015.gada 31.decembrim apstiprināti projekti par 442,9 miljoniem eiro jeb 10% no pieejamās summas, teikts šodien valdībā nolasītajā Finanšu ministrijas ziņojumā par ES fondu ieviešanas progresu.

No apstiprinātajiem projektiem līgumi noslēgti par 369,1 miljonu eiro, bet maksājumi finansējuma saņēmējiem veikti 37,1 miljona eiro apmērā. 2015.gadā reāli publiskā finansējuma investīcijas jau sāktos projektos bija 127,4 miljoni eiro.

Lai arī programmas ieviešanas plānā konstatējami kavējumi, aktualizētās investīciju gaitas un finanšu plūsmu prognozes liecina par Latvijai iespēju, atbilstoši un aktīvi vadot konstatētos investīciju sākšanas kavējumu un citus riskus, izpildīt Eiropas Komisijas noteiktos maksājumu mērķus, lai nezaudētu ES finansējumu.

Lai nodrošinātu ātrāku ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas perioda investīciju ieplūšanu tautsaimniecībā, nepieciešams veikt virkni priekšdarbu un izpildīt investīciju kvalitātes priekšnosacījumus efektīvā veidā, tostarp nodrošinot partnerības principu ievērošanu.

Finanšu ministrija sadarbībā ar citām iestādēm ir veikusi nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu operatīvāku lēmumu pieņemšanas procesu. Tika plaši izmantoti ES fondu uzraudzības komitejas un tās apakškomiteju forumi, kā arī jautājumi skatīti koalīcijas partneru darba grupas par ES fondu jautājumiem sanāksmēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu