Samazinās ieņēmumi par izsolītajiem Rīgas pašvaldības īpašumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgā pēdējo divu gadu laikā palielinājies izsolēs pārdoto nekustamo īpašumu skaits, taču, salīdzinot ar 2012. un 2013.gadu, samazinājusies kopējā summa, ko pašvaldība no šiem īpašumiem iekasējusi.

Aizvadītajos divos gados Rīgas pašvaldība izsolēs pārdevusi 35 nekustamos īpašumus, no tiem septiņi privatizēti, bet 28 - atsavināti. Kopumā šajos darījumos iekasēti 6,77 miljoni eiro, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Savukārt 2012. un 2013.gadā kopumā pārdoti 29 nekustamie īpašumi par kopējo summu 13,9 miljoni eiro.

Aizvadītajos divos gados no visiem 35 nekustamajiem īpašumiem 28 pārdoti pirmajā izsolē, četri - otrajā, bet trīs - trešajā izsolē. Kopējā ūtrupē nonākušo nekustamo īpašumu nosacītā cena jeb pirmās izsoles sākumcena bijusi 6,74 miljoni eiro. Galu galā īpašumi izsolīti par 6,77 miljoniem eiro, tādējādi pašvaldība kopumā iekasējusi nepilnus 0,5% virs īpašumiem noteiktās tirgus vērtības.

Bijuši arī tādi īpašumi, par kuriem potenciālie pircēji nav izrādījuši gandrīz nekādu interesi. Trīs īpašumus nav izdevies pārdot pirmajās divās izsolēs, tāpēc tie pie jauniem saimniekiem tikuši vien trešajā reizē. Galu galā šie īpašumi pārdoti par cenu, kas, rēķinot pret tirgus vērtību, samazināta par 3-59%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu