Rīgas dome par € 13 miljoniem iegādāsies elektroenerģiju no «Enefit»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Elektroenerģijas tirgotājs SIA «Enefit» ir atzīts par uzvarētāju Rīgas domes iepirkumā par elektroenerģijas iegādi pašvaldības iestādēm līdz 2019.gada beigām, informēja «Enefit». Rīgas domes rīkotajā iepirkumā par elektroenerģijas iegādi 84 000 megavatstundu (MWh) gadā «Enefit» piedāvājis viszemāko cenu, iegūstot tiesības piegādāt elektroenerģiju Rīgas pašvaldības iestādēm par kopējo līgumcenu 12,8 miljoniem eiro.

Līgums tiek slēgts līdz 2019.gada beigām, un elektroenerģijas piegādi Rīgas domes iestādēm «Enefit» sāks šī gada laikā.

«Enefit» valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers stāstīja, ka kopš pagājušā gada pilnvērtīgi sāka darboties pārvades jaudu izsoles, kas ļauj fiksēt cenas elektroenerģijas piegādēm starp Igaunijas un Latvijas robežu, līdz ar to uzņēmumam ir izdevies atjaunot fiksētas cenas elektroenerģijas iegādes līgumu piedāvājumu.

«Enefit» klientu portfelis aptver visus Latvijas reģionus, kur līdzās dažāda profila uzņēmumiem elektroenerģiju aizvadītajā gadā iegādājās arī 28 novadu pašvaldības. Tostarp «Enefit» kā partneri elektroenerģijas iegādei izvēlējies Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kā arī vairākas augstākās izglītības iestādes un dažādu valstu vēstniecības.

Jau ziņots, ka Igaunijas elektroenerģijas ražotāja «Eesti Energia» meitasuzņēmuma Latvijā SIA «Enefit» apgrozījums 2015.gadā bija 53,18 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

2014.gadu «Enefit» noslēdza ar 53 669 330 eiro apgrozījumu.

Ja 2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 1 907 121 eiro lieliem zaudējumiem, tad pērn «Enefit» sāka pelnīt, gadu noslēdzot ar 192 000 eiro lielu peļņu.

2015.gadā «Enefit» salīdzinājumā ar 2014.gadu paplašināja fiksētas cenas līgumu piedāvājumu Latvijā un palielināja uzņēmumiem pārdotās elektroenerģijas apjomu par 3,8% - līdz 1101,5 gigavatstundām.

Fiksēto ilgtermiņa līgumu piedāvājums kopā ar plašu «Nord Pool Spot» biržai piesaistītu produktu izvēli ļāvis ievērojami palielināt parakstīto sadarbības līgumu skaitu, gadu noslēdzot ar 1858 uzņēmumu klientu portfeli, kas ir par 16% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kopumā «Enefit» aizvadītā gada beigās pārdeva elektroenerģiju 14 000 uzskaites punktu visā Latvijā.

SIA «Enefit» ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. Tā mātesuzņēmums AS «Eesti Energia» ir viens no elektroenerģijas ražotājiem Baltijā. «Enefit» ir dibināts 2006.gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS «Augstsprieguma tīkls» (pārvades sistēmas operators) un AS «Sadales tīkls» (sadales sistēmas operators).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu