Valdība atbalsta elektronisko cigarešu un uzpildes flakonu reklāmas aizliegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valdība šodien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) sagatavotos grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz aizliegt elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu reklāmas.

Jau patlaban ir spēkā aizliegums audio un audiovizuālos komerciālos paziņojumos reklamēt tabaku, tabakas izstrādājumus un smēķēšanu, bet līdz ar grozījumu stāšanos spēkā aizliegums attieksies arī uz elektroniskajām cigaretēm un uzpildes flakoniem. Tas nozīmē, ka privātpersonas, kuru pamatnodarbošanās ir saistīta ar minēto preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, nedrīkstēs būt arī raidījumu sponsori.

Grozījumi paredz, ka elektroniskās cigaretes un uzpildes flakonus būs aizliegts izvietot arī audiovizuālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumos.

VM prognozē, ka reklāmas ierobežojumu ietekmē tiks mazināta produktu pievilcība un atpazīstamība, kas mazinās iedzīvotāju vēlmi šos produktus pamēģināt un sākt to lietošanu. Savukārt tam būs pozitīva ietekme uz tautsaimniecību, jo tiks mazināts sabiedrības veselības apdraudējums.

Noteikumiem vēl jāgūst atbalsts Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu