Saeima noraida LRA rosinājumu par zemāku nekustamā īpašuma nodokļa likmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saeima šodien nolēma nenodot izskatīšanai komisijās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) rosinātos likuma grozījumus, kas paredzēja, ka pašvaldībām būtu tiesības piemērot zemāku nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Grozījumu mērķis bija panākt iedzīvotāju drošību par to, ka viņiem pieder savs mājoklis.

LRA anotācijā norāda, ka valstij un pašvaldībām ir jāveicina, lai Latvijas iedzīvotāji paliktu Latvijā un katram būtu vismaz viens mājoklis, lai iedzīvotājiem būtu drošības sajūta par savu dzīvesvietu.

Tāpēc grozījumi paredzēja, ka pašvaldības varētu noteikt mazāku nodokļa likmi - sākot no 0,1% no nekustamā īpašuma nodokļa kadastrālās vērtības. Politiskais spēks skaidroja, ka izmaiņas būtu paredzējušas, ka pašvaldībām būs tiesības piemērot zemāku nodokļa likmi daļai no zemēm, ēkām vai to daļām.

Zemei, kuras platība nepārsniedz vienu hektāru, kurā ir deklarēta vismaz viena persona un uz kuras atrodas dzīvojamā māja un tā netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai, pašvaldībām būtu pienākums piemērot 0,1% no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības, paredzēja LRA rosinātie grozījumi.

Saskaņā ar piedāvātajām izmaiņām bija plānots, ka dzīvojamām mājām, to daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, kā arī telpu grupām, kuru lietošanas veids ir saistīts ar dzīvošanu (garāžām, autostāvvietām, pagrabiem, noliktavām un saimniecības telpām), kurās ir deklarēta vismaz viena persona un ja tās netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, būtu jāpiemēro 0,1% no kadastrālās vērtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu