«Fitch» apstiprina Latvijas reitingu «A-» līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Fitch» apstiprinājusi Latvijas ilgtermiņa kredītreitingu saistībām vietējā un ārvalstu valūtā «A-» līmenī. Saglabāta arī stabila nākotnes prognoze.

«Fitch» prognozē, ka 2016.gadā ekonomikas izaugsme galvenokārt būs balstīta uz mājsaimniecību patēriņa, reālu darba samaksas pieaugumu un nodarbinātības līmeņa paaugstināšanos, informēja Valsts kases biroja vadītāja vietniece Sandra Gīle.

Aģentūra pozitīvi novērtē zemo valsts budžeta deficīta un valsts parāda līmeni, norādot, ka tas ir virs vidējā rādītāja «A» reitinga grupā. Reitingu labvēlīgi ietekmē stabilais banku sektors, par ko liecina banku bilances rādītāju uzlabošanās.

Savukārt reitinga turpmāku palielinājumu kavē salīdzinoši zemais iedzīvotāju ienākumu līmenis, zemais investīciju pieaugums un lielais darba nodokļu slogs, kas ietekmē ēnu ekonomikas klātbūtni.

Reitinga turpmākais palielinājums būtu iespējams, ja notiktu ilgtspējīga ārējo finanšu uzlabošana saistībā ar ārēja parāda samazināšanu, kā arī pieaugtu iekšzemes kopprodukta rādītājs uz vienu iedzīvotāju, neietekmējot makroekonomisko rādītāju sabalansētību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu