«Norvik bankas» akcionārs Arčers ASV apsūdzēts par krāpšanos ar obligācijām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

ASV prokuratūra izvirzījusi apsūdzības ASV valsts sekretāra Džona Kerija bijušajam vēlēšanu kampaņas padomniekam Latvijas «Norvik bankas» akcionāram Devonam Arčeram par krāpšanos ar obligācijām.

Arčeram, kurš bija Kerija padomnieks 2004.gada prezidenta vēlēšanu kampaņā, un vēl sešiem cilvēkiem izvirzītas apsūdzības par Amerikas indiāņu obligāciju piedāvāšanu.

Apsūdzēto vidū ir arī Džeisons Gelaniss, kurš agrāk investēja naudu interneta pornogrāfijas nozarē.

Apsūdzētie esot piekrāpuši klientus, kuri investējuši 43 miljonus dolāru (38 miljoni eiro) par viltus obligācijām, kuras 2014. un 2015. gadā emitēja ar Dienviddakotas štata indiāņiem saistīta kompānija.

Apsūdzētie pēc tam novirzīja investīciju naudu uz viņu kontrolētiem kontiem. Pēc tam par šiem līdzekļiem iegādātas luksusa preces un atbalstīts tehnoloģiju kompānijas sākotnējais publiskais piedāvājums biržā.

Visi septiņi lietā iesaistītie cilvēki tika aizturēti trešdien, un ASV prokuratūra apsūdzējusi viņus par krāpšanos ar vērtspapīriem. ASV vērtspapīru un biržu komisija pret viņiem iesniegusi attiecīgu civilprasību.

Arčers pērn septembrī kļuva par vienu no Latvijas «Norvik bankas» akcionāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu