«Latvijas Finieris» saņem € 20 miljonu aizdevumu no «Swedbank»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Swedbank» un AS «Latvijas Finieris» parakstījuši aizdevuma līgumu 20 miljonu eiro apmērā.

Ar šo aizdevumu tiek turpināta «Latvijas Finiera» ilgtermiņa attīstības plāna īstenošana. Tā rezultātā ir plānots piedāvāt klientiem plašāku produktu klāstu, pilnvērtīgāku servisu un palielināt ražošanas jaudas. Projekta laikā plānots attīstīt ražotnes Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā.

«Latvijas Finiera» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. «Latvijas Finieris» eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa.

«Latvijas Finiera» valdes loceklis Pauls Ābele paziņojumā medijiem skaidro, ka uzņēmuma būtiska konkurētspējas priekšrocība ir unikālais un plašais saplākšņa produktu un ar tiem saistīto pakalpojumu grozs, kas ir attīstīts ciešā sadarbībā ar klientiem. «Latvijas Finiera» attīstības plāna pamatā ir arī turpmāka klientu apmierinātības celšana, turpinot būt pasaules līmeņa bērza saplākšņa ražotājam un attīstītājam.

«Swedbank» ir pēc aktīviem lielākā banka Latvijā. Tās klientu vidū ir 90 000 uzņēmumu jeb puse no Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem. 2015.gadā banka uzņēmumiem piešķīra jaunu finansējumu 526 miljonu eiro apmērā, kas ir par 22% jeb 94 miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Koncerns «Latvijas Finieris» 2014.gadā sasniedza 194,1 miljona eiro apgrozījumu un 11,76 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu