RD izvērtēs Ķīpsalas dienvidu daļas attīstības iespējas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas dome (RD) nolēmusi izstrādāt vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma grozījumus, informēja pašvaldībā.

Darba uzdevums paredz izvērtēt UNESCO Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā esošā Ķīpsalas dienvidu daļas zemesgabala perspektīvās attīstības iespējas un radīt priekšnoteikumus teritorijas attīstībai atbilstoši Rīgas stratēģiskajām interesēm un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības statusam. Tā ietvaros paredzēts nodrošināt racionālu un ilglaicīgu teritorijas izmantošanu un attīstību, tajā skaitā nosakot transporta infrastruktūras risinājumus.

Rezultātā tiks izveidots jauns Ķīpsalas dienvidu daļas pilsētbūvnieciskais tēls, nelikvidējot Vecrīgas panorāmas uztveres zonas un skatu punktus, paredz pašvaldības ieceres.

Lokālplānojuma izstrādi vadīs RD Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītājs, un to izstrādās uzņēmums «Latectus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu