RD deputāts reklamē nelegālu finanšu piramīdu; pašvaldība pret to neiebilst

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes bijušais deputāts Ruslans Pankratovs
Rīgas domes bijušais deputāts Ruslans Pankratovs Foto: Lita Krone / LETA

«Peļņa līdz pat 360% gadā – neticami, bet fakts!» Šādu finanšu paradīzi reklāmas klipā sola «Saskaņas» Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs. Viņš reklamē apšaubāmu, Latvijā nelicencētu finanšu struktūru, kas vāc naudu, lai būvētu brīnumaini efektīvu ūdeņraža ģeneratoru, kas glābšot pasauli no energoresursu izsīkšanas, pirmdien vēstīja TV3 Ziņas. Finanšu uzraugi brīdina, ka uzņēmums nav saņēmis licenci, bet Rīgas domes vadība gan neko nosodāmu nesaskata.

Labākajās deviņdesmito gadu finanšu piramīdu reklāmu tradīcijās saskaņietis Pankratovs savus topošos darījuma partnerus uzrunā internetā atrodamā videoklipā. Viņš uzsver, ka ir Rīgas domes deputāts, un, pēc visa spriežot, reklāma arī filmēta pašvaldības ēkā. Uz galda – domes karodziņš. Tātad – Pankratovs izmanto dienesta stāvokli, lai pārliecinātu cilvēkus iesaistīties apšaubāmā shēmā.

«Sveiki! Mani sauc Ruslans Pankratovs. Es esmu Rīgas domes deputāts. Jūs investējat ūdeņraža katlu ražošanā, kuri netiek tirgoti, bez iznomāti. Efektivitāte ļauj ietaupīt uzņēmumiem 50%. Rentabilitāte gadā var būt 360%. Neticami, bet patiesībā fakts!»

Pankratovs iepriekš iekūlies vairākos skandālos – 2012. gadā viņš nicinoši izteicies par Latviju intervijā Krievijas televīzijai, 2014. un 2015. gadā par nodokļu maksātāju naudu braucis komandējumos uz Maskavu, pat sācis kampaņu, lai pasēs vārds un uzvārds tiktu rakstīts gan latviski, gan krieviski, pat tiesājies Latvijā un Eiropā, bet visās instancēs zaudējis.

Pankratovu šodien sazvanīt neizdodas, arī domē viņš nav atrodams. Finanšu tirgus uzraugi par deputāta rīcību, reklamējot ūdeņraža katlus, ir pārsteigti – viņi vēl nesen izplatīja paziņojumu, aicinot iedzīvotājus uzmanīties no dāsnās peļņas solītājiem, kas Latvijā darbojas nelegāli. Licenci firma neesot nemaz pieprasījusi, tātad tās rīcība ir ārpus likuma.

Ieva Upleja, FKTK pārstāve, atzīst: «Jā, daži zvani ir bijuši, kuros cilvēki jautā. Viņi ir ļoti sarūgtināti – kā tad tā, esmu noticējis šim piedāvājumam, uzskatījis par labu esam, savu naudu ieguldījis, un redz kā – brīdinājums! Es parasti saku: «Jums vajadzēja zvanīt mums pirms tam, jo FKTK vienmēr paskaidros, vai ir saņemta licence vai atļauja.»

Kamēr Rīgas mērs Nils Ušakovs ir atvaļinājumā, viņa vietā Andris Ameriks. Viņš neko nosodāmu Pankratova rīcībā nesaskata: «Es atsakos to komentēt! Man nav tas jāvērtē, jāseko līdzi internetā. Deputāti tiekas ar vēlētājiem, mēģina par kaut ko pārliecināt… tas ir ļoti labi, ka jūs sekojat līdzi tik daudz notikumiem. Es nepaspētu tik daudz redzēt!»

Brīnumainā superdzinēja firma aktīvi meklē darbiniekus – tā, piemēram, internetā publicētajā sludinājumā solīta pasakaina alga: no 2000 līdz 3500 eiro mēnesī. Telefoniski gan informācija ir ļoti skopa un noslēpumaina – netiek paskaidrots ne ražošanas process, ne arī citas nianses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu