«Rīgas satiksme» integrēto informācijas sistēmu plāno ieviest arī autoostā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas sabiedriskā transporta kompānijas «Rīgas satiksme» meitasuzņēmums «Rīgas acs» plāno ieviest integrēto informācijas sistēmu arī Rīgas starptautiskajā autoostā, pastāstīja «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka patlaban integrētās kustības kontroles, drošības un informēšanas sistēmas projekta īstenošana tiek veikta «Rīgas satiksmē», tomēr nākotnē paredzēts projektu paplašināt arī citās satiksmes infrastruktūrās, tostarp Rīgas starptautiskajā autoostā.

Taujāts, vai ir zināmas iespējamā projekta izmaksu aplēses, «Rīgas satiksmes» preses sekretārs sacīja, ka pašlaik netiek runāts par kādu konkrētu summu vai kredītu.

Pēc Zaķa paustā, informācijas sistēmas ieviešanu citās satiksmes infrastruktūrās plānots sākt ne agrāk kā 2017.gadā.

Projekta ieviešanai Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē pagājušās nedēļas beigās tika lemts par «Rīgas satiksmes» līdzdalības izbeigšanu uzņēmumā «Centra termināls» un «Rīgas satiksmei» piederošās «Centra termināls» kapitāla daļas ieguldīt meitasuzņēmuma «Rīgas acs» pamatkapitālā, lai palielinātu tā kredītspēju un dotu iespēju, tostarp kā «Rīgas starptautiskā autoosta» akcionāram, realizēt jaunus sabiedriskā transporta satiksmes infrastruktūras modernizācijas projektus atbilstoši Rīgas pilsētas pašvaldības politikas plānošanas dokumentiem satiksmes un transporta nozarē.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014.gadā «Rīgas acs» saņēma 15,8 miljonu eiro kredītlīniju bankā «Danske Bank» integrētās informācijas sistēmas projekta īstenošanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā. Kredītlīnijas kopējais termiņš ir septiņi gadi, bet tās nodrošinājums - visa «Rīgas acs» manta kā lietu kopība.

Aizdevuma līdzekļi tika novirzīti sabiedriskā transporta integrētās kustības kontroles, pasažieru drošības un informēšanas sistēmas tehnisko iekārtu un programmatūras instalācijā, integrācijā, darbības un datu pārraides nodrošināšanā.

«Lursoft» informācija liecina, ka «Rīgas acs» dibināta 2011.gada augustā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 711,3 tūkstoši eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir «Rīgas satiksme».

«Rīgas satiksme» nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu