Šogad lidostā «Rīga» apkalpoti 45% Baltijas valstu aviopasažieru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» šogad sešos mēnešos apkalpoti 45% no Baltijas valstu avio pasažieru skaita, aģentūrai BNS pavēstīja uzņēmumā. Tajā atzīmēja, ka šonedēļ lidostas «Rīga» padome iepazinās ar lidostas biznesa plāna pirmā pusgada rīcības plāna izpildi

«Apkalpojot 45% no visa Baltijas valstu avio pasažieru skaita un 46% no gaisa kravu apmēriem 2016.gada pirmajā pusgadā, lidosta «Rīga» apliecina līdera pozīciju Baltijas valstu tirgū. Tāpat jāatzīmē, ka lidosta sniegusi būtisku ieguldījumu aviācijas nozares apvienošanā, iniciējot Latvijas aviācijas nozares sadarbības platformas izveidošanu, kā rezultātā nozares pārstāvji regulāri tiekas, lai pārrunātu un risinātu problēmjautājumus, nodrošinot nozares efektīvāku attīstību,» uzsvēra lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

Pēc uzņēmumā paustā, šogad sešos mēnešos lidostas apkalpoto pasažieru skaits kopumā pieaudzis par 6,3%, lidojumu skaits pieaudzis par 2,1%, savukārt apkalpoto kravu apmērs palielinājies par 9,8% salīdzinājumā ar 2015.gada pusgadu. Tāpat vērojams straujš tranzīta/transfera pasažieru skaita pieaugums (par 18,4%), ko nodrošināja nacionālās aviokompānijas «airBaltic» darbība transfera pasažieru piesaistē. Šā gada pirmajā pusē transfera pasažieru skaits veidoja 26,6% no kopējā pasažieru skaita. Galvenie transfera galamērķi ir Tallina, Viļņa, Helsinki, Maskava, Sanktpēterburga, Stokholma, Kijeva, Berlīne, Amsterdama un Kopenhāgena, savukārt lielākais pieaugums transfera satiksmē bijis Maskavas, Sanktpēterburgas, Tallinas, Londonas un Kijevas virzienā.

Populārākie galamērķi apkalpoto pasažieru skaita ziņā šogad ir Londona, Maskava, Frankfurte, Oslo un Helsinki, savukārt lielākā izaugsme - lidojumiem uz Berlīni, Londonu, Kijevu, Maskavu un Stokholmu.

Šogad sešos mēnešos lidojumus sāka divi jauni gaisa pārvadātāji - «Vueling» maršrutā Rīga–Barselona–Rīga un «Aegan Airlines» Rīga–Atēnas–Rīga.

Vienlaikus lidostā atzīmēja, ka patlaban sekmīgi noris lidostas termināļa attīstības piektās kārtas otrā posma īstenošana. Jauno Ziemeļu piestātni plānots pabeigt līdz 2016.gada ziemas lidojumu sezonai.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu