Latvija.lv un VISS pilnveidošanai un uzturēšanai turpinās tērēt miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) Valsts informāciju sistēmu savietotāja (VISS) un vienotā valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla «Latvija.lv» pilnveidošanā un uzturēšanā investēs 4,503 miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā. Nolikumā norādīts, ka iepirkuma izpildes termiņš ir 48 mēneši kopš vienošanās noslēgšanas brīža.

VRAA rīkotajā konkursā par VISS un portāla «Latvija.lv» pilnveidošanu un uzturēšanu uzvarēja informācijas tehnoloģiju uzņēmumi «ABC Software» un «RIX Technologies». Uzvarētāji tika noteikti pēc saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma. Kopējā līgumcena ir 4 502 770,96 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Iepirkums bija sadalīts divās daļās, vienā no tām noslēdzot līgumu ar «ABC Software», kura kopējā līgumcena ir 3 108 570,96 eiro bez PVN, savukārt otrā tika slēgta vienošanās ar «RIX Technologies» par 1 393 200 eiro bez PVN. Katrā iepirkuma daļā tika saņemts viens piedāvājums.

Atbilstoši iepirkuma nolikumam, VISS un «Latvija.lv», tostarp publisko pakalpojumu kataloga (PPK) programmatūras pilnveidošanas un uzturēšanas ietvaros paredzēta sistēmas pilnveidojumu un izmaiņu izstrāde, kā arī vadlīniju un arhitektūras dokumentu pilnveidošana un kodu piemēru precizēšana atbilstoši veiktajiem pilnveidojumiem un izmaiņām. Tāpat plānots veikt sistēmas darbības problēmu izpēti un novēršanu, kļūdu labošanu, izmaiņu pieteikumu novērtēšanu, piegādāto programmatūras komponenšu laidienu uzstādīšanu un konsultāciju sniegšanu.

Publikācija IUB mājaslapā liecina, ka iepirkums tiek līdzfinansēts Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu