Pieteikšanās studijām augustā: vēl neesi nokavējis iespēju studēt Jelgavā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja esi nolēmis rudenī sākt grūto, izaicinājumiem pilno ceļu pretim jaunu zināšanu ieguvei un augstākās izglītības diplomam un nepieteicies studijām jūlija sākumā, kad uzņemšana tika organizēta lielākajā daļā augstskolu, tad vari izmantot otro iespēju augustā, ko piedāvā Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) Jelgavā. Jā, nemelosim sev un citiem – augstākās izglītības ieguve nav viegla, bet tā palīdz būt zinošākiem, prasmīgākiem un padara vieglāku sapņu darba vietas ieguvi. Kā vēsta sens teiciens – grūti mācībās, viegli kaujā.

No 27. jūlija līdz 29. augustam LLU turpina uzņemšanu brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās. Lai gan vairākums studiju vietu jau ir aizņemtas, studētgribētājiem vēl ir pieejamas gan maksas, gan valsts finansētās jeb «budžeta» vietas atsevišķās studiju programmās.

«Līdz šim studiju līgumus LLU noslēguši 806 pamatstudiju un 268 maģistrantūras reflektanti, tādējādi kopumā studijas 1. kursā rudenī varētu sākt vismaz 1074 jaunie studenti. Taču, kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, iespēju pieteikties studijām augustā izmanto daudz interesentu un potenciālais jauno studentu skaits vēl pieaugs,» stāsta Studiju centra vadītāja Sandra Sproģe.

Studētgribētājiem, kas nepaspēja pieteikties studijām jūlija sākumā, ir pieejamas maksas studiju vietas visās LLU piedāvātajās studiju programmās, izņemot maģistra studiju programmu «Uzturzinātne». Turklāt vēl ir iespējams iegūt valsts finansētas pamatstudiju (bakalaura) vietas programmās «Būvniecība», «Zemes ierīcība un mērniecība», «Vides un ūdenssaimniecība», «Ainavu arhitektūra un plānošana», «Lauksaimniecība», «Lauksaimniecības inženierzinātne», «Mašīnu projektēšana un ražošana», «Lietišķā enerģētika», «Kokapstrāde», «Pārtikas zinības», «Pārtikas produktu tehnoloģija», «Datorvadība un datorzinātne» un «Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai«. Savukārt augstākā līmeņa studijās valsts finansētās vietas ir pieejamas programmās «Lauksaimniecības inženierzinātne», «Karjeras konsultants», «Ainavu arhitektūra», «Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes», «Koksnes materiāli un tehnoloģija», «Pārtikas zinātne» un «Informācijas tehnoloģijas».

Foto: Publicitātes foto

Lielākajā daļa programmu «budžeta» vietu skaits ir ļoti neliels, jo šogad studētgribētāji jūlijā ir bijuši aktīvi un vairākumu budžeta vietu konkursa kārtībā aizpildījuši, tāpēc interesenti ir lūgti pirms došanās uz fakultāti pārliecināties, vai tās vēl ir pieejamas.

Tāpat augustā uzņemšana arī turpinās divās LLU piedāvātajās studiju programmās, kas apgūstamas tālmācībā e-studiju formā - «Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija» bakalaura līmenī un «Sabiedrības pārvalde» maģistra studijās.

«Interesanti, ka brīvas studiju vietas galvenokārt ir pieejamas Vides un būvzinātņu, Tehniskās un Meža fakultātes īstenotajās programmās, kas sagatavo darba tirgū pieprasītos būvniecības, vides, zemes ierīcības, kokapstrādes, enerģētikas un inženierzinātņu speciālistus. Lai gan studijas šajos studiju virzienos prasa no jauniešiem piepūli, lielākā daļa pēdējo kursu studentu jau pirms universitātes absolvēšanas atrod specialitātei atbilstošas un labi apmaksātas darba vietas. Tāpēc īpaši aicinām jauniešus, kas nav pārliecināti par sava studiju virziena izvēli, apsvērt domu par studijām šajās perspektīvajās jomās,» atzīst S. Sproģe.

LLU kā starta vietu veiksmīgai karjerai novērtējuši arī Latvijas darba devēji. Jau piekto gadu Latvijas Darba devēju konfederācija sadarbībā ar karjeras portālu Prakse.lv un ar Statoil atbalstu veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kurā LLU jau atkārtoti nosaukta kā 3. ieteiktākā darba devēju izglītības iestāde.

Detalizēta informācija par LLU un iespēju pieteikties studijām meklējama www.llu.lv.

www.llu.lv

LLU – vieta, kur top veiksmīgas karjeras!

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu