Valsts amatpersonas statusa dēļ profesiju pametuši 35 administratori, tostarp 22 advokāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts amatpersonas statusa dēļ darbību maksātnespējas procesa administratora profesijā pārtraukušas 35 personas, tajā skaitā 22 zvērināti advokāti, liecina Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas apkopotā informācija.

Administratoru asociācijā norādīja, ka valsts amatpersonas statusa piemērošana maksātnespējas procesa administratoriem nav atbilstošs risinājums Tieslietu ministrijas deklarētā mērķa sasniegšanai, proti, maksātnespējas procesa norises caurskatāmības un uzraudzības uzlabošanai. Asociācijas ieskatā, tas ir neadekvāts instruments profesijā strādājošo personu skaita samazināšanai.

«Patlaban izveidojusies situācija, kad maksātnespējas procesa administratori kā valsts amatpersonas, kuras praktizē vienā jomā un veic vienādus pienākumus, tiek sadalīti divās grupās - administratori, kuri valsts amatpersonu deklarācijās norāda pilna apjoma informāciju, un administratori, kuri vienlaikus ir zvērināti advokāti un iesniedz ierobežota apjoma informāciju. Līdz ar to tiek pārkāpts Satversmē garantētais atšķirīgas attieksmes aizlieguma princips,» uzsver asociācijā.

Kā ziņots, maksātnespējas procesa administratoriem, kuri vienlaikus ir arī advokāti, no 1.septembra jāsāk iesniegt amatpersonu deklarācijas. Pārējiem administratoriem tas bija jādara no 1.februāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu