Lietuvas «Citadele bankas» peļņa pirmajā pusgadā sarūk par pusi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas bankai «Citadele» piederošās Lietuvas bankas «Citadele bankas» peļņa pirmajā pusgadā bija 1,32 miljoni eiro, kas ir par pusi mazāk nekā janvārī-jūnijā pērn, kad tās peļņa bija 2,657 miljoni eiro, informēja banka.

Bankas aktīvu apmērs šā gada jūnija beigās bija 434 miljoni eiro, kas ir par 20,6% vairāk nekā pirms gada. Lietuvas «Citadele bankas» kredītportfelis, kas veido lielu aktīvu daļu, gada izteiksmē palielinājies par 22% un sasniedzis 266 miljonus eiro, tostarp uzņēmējdarbības kreditēšanas portfelis pieaudzis par 52,6% - līdz 124,9 miljoniem eiro. «Citadele» Lietuvā noguldījumu portfelis jūnija beigās bija 335,9 miljoni eiro, kas ir par 5,5% vairāk nekā pirms gada.

Bankas ģenerāldirektors Skirmants Jarecks norādīja, ka aizdevumu portfeļa pieaugums ir saistāms ar mazajiem uzņēmumiem un lauksaimniekiem piedāvātajiem kredītiem bez nekustamā īpašuma ķīlas.

Lietuvas finanšu grupas «Citadele», kas ietver arī bankas faktoringa un līzinga meitasuzņēmumu «Citadele faktoringas ir lizingas», peļņa pērn pieauga līdz 3,41 miljonam eiro pretstatā 249,7 tūkstošiem eiro 2014.gadā. Bankas aktīvi pērn palielinājās par 1,7% un decembra beigās bija 405,855 miljoni eiro, bet kredītportfelis sasniedza 236,814 miljonus eiro, kas ir par 31,5% vairāk nekā 2014.gadā.

Lietuvas «Citadele bankas» vienīgais īpašnieks ir Latvijas banka «Citadele».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu