Pašreizējā ES fondu plānošanas periodā apstiprināti projekti par € 835,6 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā - no 2014.gada līdz 2020.gadam - apstiprināti projekti par 835,6 miljoniem eiro, šodien valdību informēja Finanšu ministrija (FM).

Līdz 2016.gada 30.jūnijam ir izstrādāti un apstiprināti 75 Ministru kabineta noteikumi par specifisko atbalsta mērķu un to pasākumu īstenošanu, ir izsludinātas 55 projektu iesniegumu atlases par kopējo ES fondu finansējumu 1,8 miljardi eiro.

Apstiprināti projekti par 835,6 miljoniem eiro jeb 18,9%, noslēgti līgumi par 785,2 miljoniem eiro jeb 17,8%, maksājumi finansējuma saņēmējiem veikti 101,1 miljonu eiro jeb 2,3% no pieejamā ES finansējuma.

Lai arī programmas ieviešanas plānā konstatējami atsevišķi kavējumi, prognozes liecina par Latvijai joprojām iespējamu, atbilstoši un proaktīvi vadot konstatētos investīciju sākšanas kavējumu un citus riskus, izpildīt Eiropas Komisijas noteiktos maksājumu mērķus, lai neiestātos ES finansējuma zaudēšana.

Lai maksimāli efektīvi novērstu un mazinātu potenciālos riskus specifisko atbalsta mērķu un pasākumu ieviešanā, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) vairākkārt tikusies ar atbildīgajiem nozaru ministriem, pārrunājot aktuālo specifisko atbalsta mērķu un pasākumu ieviešanas progresu un problēmjautājumus, kā arī vienojoties par optimālu rīcību. Tāpat arī atbildīgās nozaru ministrijas dažādos līmeņos ir veikušas preventīvus pasākumus potenciālo risku novēršanā un mazināšanā sekmīgai investīciju veikšanai, kā arī problēmsituāciju risināšanā, t.sk. saistībā ar lielo projektu sagatavošanu un nepieciešamo lēmumu pieņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu