Jelgavā sākta apkures sezona

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: INQUAM PHOTOS / REUTERS

Šonedēļ Jelgavā apkure pieslēgta pirmajai daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai, kā arī saņemti vairāki iesniegumi no namu pārvaldniekiem ar lūgumu atsevišķām daudzdzīvokļu mājām pieslēgt apkuri no 1.oktobra, informēja SIA «Fortum Jelgava» komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Kārtība, kādā Jelgavā tiek pieslēgta apkure, ir palikusi nemainīga - dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie savas mājas kontaktpersonas vai pie sava nama pārvaldnieka, kas ir saņēmusi dzīvokļu īpašnieku pilnvarojumu kārtot ar apkures un karstā ūdens pieslēgšanu un režīmiem saistītus jautājumus, un mājas pilnvarotā kontaktpersona kopā ar pārvaldnieku dod rakstiskus norādījumus apkures pieslēgšanai mājai. Mājām, kuru iedzīvotāji ir apzinīgi maksājuši par siltumenerģiju un nav izveidojies parāds, apkure tiek pieslēgta 48 stundu laikā.

«Lai nodrošinātu klientiem drošu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi, «Fortum» Jelgavā šovasar veica siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes, kā arī pārbaudīja noplūdes uzraudzības signalizācijas darbību siltumtrasēs. Septembra vidū tika pabeigti plānotie remontdarbi - nomainīti 67 vecie lodveida noslēgvārsti maģistrālajās siltumtrasēs un 36 noslēgvārsti ēku tehniskajos koridoros, kā arī demontētas potenciāli problemātiskās sistēmas daļas, kas atrodas tiešā saskarē ar mitrumu un ir pakļautas korozijai,» informēja Matisa.

Remontdarbu laikā galvenā uzmanība tika veltīta tām siltumtrasēm, kuru vecums pārsniedz vai tuvojas 20 gadu robežai, tādējādi uzlabojot sistēmas drošību un pagarinot tās kalpošanas laiku.

Siltumenerģijas tarifs Jelgavā 2016.gada septembrī ir 49,17 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības, un tas ir par 8,5% zemāks nekā pirms gada - 2015.gada septembrī.

Saskaņā ar prognozēm oktobrī dabasgāzes tirdzniecības cena nemainīsies, un līdz ar to arī siltumenerģijas tarifs oktobrī SIA «Fortum Jelgava» klientiem saglabāsies septembra līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu