RNP parādu atmaksātājiem dzēsīs aprēķināto līgumsodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) piedāvā klientiem, kuri no 3.oktobra līdz 9.oktobrim apmaksās parādus par apkuri un citiem pakalpojumiem, dzēst kavējuma naudu, informēja RNP pārstāve Santa Vaļuma.

Uzņēmuma klientiem, kuriem izveidojies parāds par apkuri un saņemtajiem pakalpojumiem, RNP piedāvā to nomaksāt no 3.oktobra līdz 9.oktobrim un piedalīties akcijā, dzēšot aprēķināto kavējuma naudu. RNP akcijas laikā veiks saņemto maksājumu apstrādi un tiem klientiem, kuri būs ievērojuši akcijas nosacījumus, pilnībā dzēsīs aprēķināto kavējuma naudu jeb līgumsodu, nokavējuma un/vai likumiskos procentus par kavētiem maksājumiem.

RNP valdes priekšsēdētājs Ivo Lecis ir norādījis, ka uzņēmums ik dienu sniedz māju pārvaldīšanas pakalpojumus teju 170 tūkstošiem klientu. RNP pienākumos ietilpst arī darbs ar klientiem, kuriem izveidojies parāds par saņemtajiem pakalpojumiem. Parādu apjoms palielinās gada auksto mēnešu jeb apkures sezonas laikā, taču liela daļa klientu kavētos maksājumus, tostarp par apkuri, pilnībā veic vasaras mēnešos.

Akcijas nosacījumi paredz, ka kavējuma naudas dzēšanu RNP piedāvā esošajiem un bijušajiem klientiem - fiziskām vai juridiskām personām, kurām ir izveidojies pārvaldīšanas vai īres maksas un maksājumu par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa lietošanu, parāds.

Kavējuma naudas parāda dzēšanu piedāvā personām, kuru īpašumā ir dzīvoklis RNP pārvaldītā dzīvojamajā mājā, kā arī neprivatizētu dzīvokļu īrniekiem, kuri īrē telpas RNP pārvaldībā esošā mājā. Tāpat akcijā iespējams piedalīties personām, kuru īpašumā bija dzīvoklis RNP pārvaldītā mājā, kā arī tie, kuri pārtraukuši īrēt dzīvokli uzņēmuma pārvaldītā ēkā.

Tāpat akcijā var piedalīties personas, ar kurām ir noslēgts un spēkā esošs izlīgums par parāda pakāpenisku atmaksu, un tās, pret kurām ir uzsākti un nav pabeigti tiesvedības procesi. Pamatparāda samaksa neatbrīvo no tiesāšanās izdevumu samaksas, ja dzīvokļa īpašnieks veic pilnīgu pamatparāda summas apmaksu un tiesāšanās izdevumu apmaksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu