TIEŠRAIDE: Informē par «Rail Baltic» projekta aktualitātēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Igaunija, Latvija un Lietuva ir vienojušās par Rail Baltic/Rail Baltica projekta finansēšanas un izpildes modeli, kas definē kopuzņēmuma RB Rail AS un nacionālo ieviesējorganizāciju trīs Baltijas valstīs lomas iepirkumu procesos - Rail Baltica Estonia OU, Igaunijas Tehniskais regulators, Rail Baltica Statyba UAB, Lietuvos Geležinkeliai AB, Eiropas Dzelzceļa līnijas SIA.

Lai sniegtu detalizētu informāciju par katra Rail Baltic/Rail Baltica projektā iesaistītā uzņēmuma atbildību, t.sk., attiecībā uz iepirkumu organizēšanu un izpildi, kā arī citiem jautājumiem, mediju pārstāvji tiek aicināti uz kopīgo trīs Baltijas valstu Rail Baltic/ Rail Baltica projekta īstenotāju preses konferenci 5.oktobrī plkst. 10.30 LR Satiksmes ministrijā.

Preses konferencē piedalīsies: Baiba Rubesa, RB Rail AS valdes priekšsēdētāja; Indreks Oravs, RB Rail AS padomes loceklis, Rail Baltic Estonia OU valdes priekšsēdētājs; Dins Merirands, Eiropas Dzelzceļa līnijas SIA valdes loceklis; Ramūnas Rimkus, Lietuvas Transporta un Komunikācijas ministrijas Budžeta un valsts īpašumu apsaimniekošanas pārvaldes Stratēģiskās plānošanas departamenta vadītājs.

Par RB Rail AS «RB Rail AS» ir 2014.gada oktobrī dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums. «RB Rail AS» vienlīdzīgi akcionāri ir SIA «Eiropas Dzelzceļa līnijas» no Latvijas, UAB «Rail Baltica Statyba» no Lietuvas un OU «Rail BalticEstonia» no Igaunijas.

«RB Rail AS» ir Rail Baltic/Rail Baltica projekta centrālais koordinators. Projekts paredz ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvi no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai. Rail Baltic/Rail Baltica būs elektrificēta pasažieru dzelzceļa līnija, piedāvājot videi draudzīgu un modernu transporta iespēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu