«Citadele Index»: Uzņēmēju noskaņojums joprojām pesimistisks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad otrajā ceturksnī kopējais Latvijas uzņēmēju noskaņojums joprojām bija pesimistisks - «Citadele Index» vērtība otrajā ceturksnī ir 48,07 punkti, un tas ir par 1,38 punktiem mazāk nekā pirmajā ceturksnī.

Par optimismu var runāt, ja indeksa slieksnis pārsniedz 50 punktus.

«Citadele Index» liecina, ka šogad otrajā ceturksnī vistuvāk optimisma slieksnim bija pakalpojumu sniedzēji, kuru indeksa vērtība sasniegusi 49,08 punktus. Pakalpojumu sniedzēju pozitīvismu būtiski ceļ informācijas tehnoloģiju (IT) nozare, kas līdzās kokmateriālu un pārtikas jomai kļuvusi par trešo lielāko eksportētāju, no eksportētāju trijnieka izspiežot transporta pakalpojumus.

IT nozare ir izteikti optimistiski noskaņota par nākotni.

Bankas «Citadele» ekonomists Mārtiņš Āboliņš uzņēmēju pesimistisko noskaņojumu skaidro ar sezonalitāti, proti, uzņēmēju optimisms tradicionāli mazinās, tuvojoties gada nogalei.

Pētījumā «Citadele Index» katru ceturksni tiek aptaujāti 750 uzņēmumu īpašnieki un to vadītāji, tā iegūstot ieskatu par ekonomisko stāvokli valstī, nozarē un uzņēmumā un prognozi nākamajiem sešiem mēnešiem. Uzņēmēju aptauju un datu apkopojumu nodrošina pētījumu centrs SKDS.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu